Amed şehitleri için Aarau'da taziye kuruldu

İsviçre'nin Aarau kentinde Amed şehitleri için taziye kuruldu.

Amed’e bağlı Licê alanında 24 Ekim 2023 günü girdikleri çatışmada şehit düşen gerillalar Nazım Hikmet Ülgen (Bedran Merdan), Onur Kamiloğlu (Ciwan Amed) ile Muhammed Gönyeli (Seyit Brûsk) için İsviçre'nin Aarau kentinde taziye kuruldu.

Aarau Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) kurulan taziyeye şehit yakınları katıldı.

'BAYRAĞI ASLA YERDE BIRAKMAYACAĞIZ'

Şehit yakınları tarafından yapılan konuşmalarda, şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkma mesajı verildi.
Anmada İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAV) adına konuşan Necmettin Er, "Bu halkın en cesur çocukları canlarını bu mücadele uğrunda verdi. Bizler onlarını mücadelesine sahip çıkacağız. Onların, canları pahasına taşıdığı bayrağı asla yerde bırakmayacağız" dedi.

'MÜCADELENİN YÜKÜNÜ SADECE GERİLLAYA BIRAKAMAYIZ'

Özgürlük Mücadelesi şehitlerinin anılarına bağlılığın onların mücadelesini sahiplenmekten geçtiğini ifade eden Siyasetçi Serhat Agîri, "Bu mücadele bugün 'Özgür Önderlik, özgür Kurdistan' mücadelesi yürüten gerillalar tarafından sahiplenilmiştir. Bu mücadelenin yükünü sadece gerillaların üzerine bırakmak mücadeleye hiçbir kazanım getirmez. O yüzden bizler bugün kendimize eğer yurtseveriz diyorsak, yurtseverliğin gereği olarak her nerede olursak olalım  bu mücadelede yerimizi almakla sorumluyuz" dedi.

Türk devletinin sürekli PKK'yi bitirme noktasına getirdiğini ileri sürdüğünü hatırlatan Agîri, "Kürdün varlığı ve Önderliğini savunma azmi karşısında Türk devletinin bu söylemi boşa çıkarılmıştır" diye konuştu.

'HAMLEYİ BAŞARIYA ULAŞTIRMALIYIZ'

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesine değinen Agîri, "25 yıldır Önder APO tutsak ve 32 aydır hiçbir haber alınmıyor. Bu hamlede belki geç kaldık. Ancak güçlü bir şekilde sahiplenerek mutlaka başarmak zorundayız. Nasıl gerilla direniyor ve bu uğurda şehit düşüyorsa biz de bulunduğumuz her alanda mücadeleyi yükseltmeliyiz" dedi.

Anmadan sonra Şehit Bedran Merdan'ın ailesi akşam saatlerine kadar taziyeleri kabul etti.