Amsterdam ve Darmstadt’ta ‘Rojava’yı savun’ çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarla katliam ve yıkıma yol açan işgalci Türk devleti Amsterdam ve Darmstadt’ta protesto eden Kurdistanlılar, insanlıktan yana olan herkesi Rojava Devrimi’ni savunmaya çağırdı.

İşgalci Türk devletinin 20 Haziran günü Qamişlo Kantonu'nda SİHA (Silahlı İnsansız Hava Araçları) ile Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Eşbaşkan Yardımcısı Leyman Şiwêş ile Firat Tûma’yı katletmesi üzerine Kurdistanlılar protesto için alanlara çıktı.

DEM-NED’in (Hollanda Demokratik Kürt Toplum Merkezleri) çağrısıyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları Türk devletinin saldırısını kınarken, dünya kamuoyunun bu sömürgeciliğe dur demesini ve direnen Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni desteklemesini istedi. DEM-NED adına okunan bildiride, insanlıktan yana olan herkesin Rojava’yı savunması istendi.

Almanya’nın Darmstadt kentinde de halk protesto için alanlara çıktı. Onlarca kişinin bir araya geldiği Luisenplatz’da YPG, YPJ flamaları taşındı; “Şehîd namirin”, “Katil/Diktatör Erdoğan” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı.