AP Başkanı Metsola’dan uluslararası hukuka uyma çağrısı

Strasbourg’daki oturumda Türk yetkililere çağrı yapan AP başkanı Roberta Metsola, "Türk yetkililere itidalli davranmaları, uluslararası hukuk ve standartlara saygı göstermeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

İşgalci Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına tepkiler devam ediyor. Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Strasbourg'daki oturumda Türk devletine saldırıları durdurma ve uluslararası hukuka uyma çağrısında bulundu.

Strasbourg’daki oturumda Rojava'ya yönelik saldırıları uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola, "İstanbul'daki bombalı saldırının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde gördüğümüz Türk hava saldırıları daha fazla can alıyor ve daha fazla kan dökülmesine neden oluyor. Buradan Türk yetkililere itidalli davranmaları, uluslararası hukuk ve standartlara saygı göstermeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

Katalonyalı Milletvekili Eulàlia Reguant Cura da Twitter hesabından Barselona konsolosluğunun kendisine yolladığı iki mektubu paylaşarak, "Türkiye, seçim öncesi Kürtlere karşı şiddete başvuruyor. 2015'te AKP'nin çoğunluğu kaybetmesi ve ve seçimlerin tekrarlanması, 2017'de Cumhurbaşkanlığı referandumu, 2018'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2019'da belediye seçimleri...”

 

 

Avrupa Parlamentosu Kürt dostluk grubu üçlü koordinasyon sözcülerinden Nikolaj Villiumsen ise, Avrupa Birliği’nin kararlı hareket etmesini talep etti. Aynı zamanda Avrupa Solu başkan yardımcısı olan Villiumsen, "Erdoğan sadece uluslararası hukuku ihlal etmekle, sivilleri öldürmekle ve terörle mücadeleyi baltalamakla kalmıyor, bunu Putin ile birlikte yapıyor. Şimdi AB için kararlı bir şekilde hareket etme zamanıdır. Saldırılar derhal durdurulmalıdır" dedi.