AP Sol Grubu: AB çifte standardına son vermeli

Avrupa Parlamentosu'nda Sol, GUE/NGL Grubu işgalci Türk devletinin Kürdistan’a yönelik soykırım saldırılarını kınayarak Avrupa Birliği’nin sert tepki vermesini talep etti.

19 Kasım günü işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarına tepkiler devam ediyor.

Avrupa Parlamentosu'nda Sol, GUE/NGL Grubu yaptığı basın açıklamasıyla işgalci Türk devleti saldırılarına ve bu saldırılara sessiz kalan Avrupa Birliği’ne tepki gösterdi.

Avrupa Sol’u “Erdoğan bombalarla seçime giderken AB sessiz” başlıklı açıklamasında, işgalci Türk devletinin hastanelere ve sivil altyapıya saldırdığına yer verilerek, “AB çifte standardına son vermeli ve Erdoğan hükümetinin saldırganlığına son vermek için her türlü aracı kullanmalıdır” denildi.

Sol grup açıklamasının devamında “İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre hava saldırıları hastaneler gibi sivil altyapıyı hedef aldı ve onlarca kişinin ölümüne neden oldu.

Erdoğan rejimi, saldırılarını İstanbul Taksim'deki korkunç bombalama eyleminin "intikamı" olarak nitelendirdi. Ancak bu gerekçe Kürt bölgelerine yeniden saldırmak için bir başka bahane. Derinleşen ekonomik sıkıntılardan uzaklaşmak isteyen Türk hükümeti savaş çığırtkanlığına yönelmiştir. Saldırgan NATO üyesi olsun ya da olmasın, uluslararası hukuk ve egemenlik ilkesinin geçerli olması gerektiğini vurguluyoruz. AB çifte standardına son vermeli ve Erdoğan hükümetinin saldırganlığına son vermek için her türlü aracı kullanmalıdır. AB, çürümüş bir rejime oy kazandırmak ve seçim zaferi sağlamak için masum Kürtlerin hayatlarının propaganda aracı haline getirilmesine göz yumamaz.”

Açıklamanın devamında, AP Sol Grup Milletvekili Özlem Demirel’in (Die Linke, Almanya) sözlerine de yer verildi. Özlem Demirel, "Erdoğan'ın olası bir kara harekatına ilişkin son açıklamaları, rejimin müdahaleci eylemlerini zaman ve mekanda genişletmeye istekli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle son bombardımanların güçlü ve kararlı bir şekilde kınanması büyük önem taşımaktadır."