Aram Tigran mezarı başında anıldı

Kürtlerin "Ortadoğu’nun bülbülü" diye andığı Sanatçı Aram Tigran, yaşamını yitirişinin 14. yıl dönümü vesilesiyle mezarı başında anıldı.

Kürt sanatına büyük katkı sunan ve Kürtler arasında “Ortadoğu’nun bülbülü” olarak anılan Aram Tigran, yaşamını yitirişinin 14’üncü yıl dönümü dolayısıyla TEV-ÇAND sanatçıları öncülüğünde Belçika’nın başkenti Brüksel’deki mezarı başında anıldı.

Mezarına güller bırakılması ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sanatçı Aram Tigran’la yıllarca arkadaşlık eden Hozan Şemdîn, “Mamoste Aram, şarkıları ve yaşamıyla Ermeni ve Kürt halkları arasında köprü kurdu. Amed’de defnedilmeyi vasiyet etmişti anca vahşi düşman buna izin vermedi. Topraklarımızı özgürleştirdiğimiz gün, onun bu isteğini yerine getireceğiz, mezarını Amed’e taşıyacağız” dedi.

Hekîm Sefqan ise, Aram Tigran’ın anısını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın; “hey lo lo delal şarkısını dinledikten sonra bu ses hep canlı kalmalı demiştim” söylemi temelinde sahipleneceklerini vurguladı.  

Anmaya katılan sanatçılar, Aram Tigran’ın sanatçılığını ve Kurdistan ve Ortadoğu’ya karşı yurtseverliğinden bahsetti. Anma, Aram Tigran’ın şarkılarının seslendirilmesi ardından sona erdi.