Arnhem'de Ekim ayı şehitleri anıldı

Hollanda’nın Arnhem  şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle 25 Ekim şehitleri anıldı.

Etkinlikte konuşma yapan DEMNED eş başkanı Rojda Rengin, Kürt halkının bugünlere şehitleri sayesinde geldiğini ifade ederek "Bize emanet ettikleri özgürlük mücadelesini büyüterek onlara olan borcumuzu ödeyebiliriz.  Onun için Kürdistan ve Kürt halkı özgür oluncaya kadar durmadan mücadele edeceğiz" dedi. 

Rengin'in ardından söz alan TJKE aktivisti Zeynep Zelal ise “25 Ekim 1992’de Xakûrkê'de şehadete ulaşan Beritan arkadaş şahsında Ekim şehitlerinin anılması mücadelemiz açısından gelenekselmiş bir anmadır. Beritan arkadaşın şahadetini yalnız bir askeri eylem olarak anmıyoruz. İdeolojik bir çizgi,bir yaşam tarzı , askeri anlamda komutanlaşmaya yol açması yönüylede anıyoruz. Kadın ordulaşmasını kendi şahsında somutlaştıran bir öncü, direnen Kürt kadının adıdır Beritan.  Bugün sahip olduğumuz miras bu arkadaşlar sayesinde oldu. Şu an Kürt kadını hem örgütsel hem ideolojik hem eylemsellik anlamında öncü düzeyde rol sahibi olan bir konumda" dedi.

Zelal ayrıca Güney Kürdistan'da yaşanan son gelişmelere de değinerek "Bugün de KDP şahsında ihanet ve Türk işgalinin Abd desteğiyle devam eden bir savaş var. Buna karşı direniş dizisi devam ediyor.Güney Kürdistan’da önderliğimiz şahsında uygulanan komplonun farklı biçimiyle devamı bugün gündemdedir. Maxmur ambargosu , KDP’nin 2 Kürt gencine çıkarttıkları idam kararı , ittifaklar üzerinden Şengal üzerine anlaşmaları, Güney Kürdistan genel işgal hareketi, Rojava kazanımlarını tehdit, kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde uygulanan işkenceler  bu sürecin parçası ve biz tüm bu sürece karşı cevap olmak durumundayız" dedi. 

Etkinlik sloganlarla son buldu.