GÖRÜNTÜLÜ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük günleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük amacıyla küresel eylem günleri kapsamında Yunanistan’ın başkenti Atina’da etkinlikler düzenlendi.

Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talepleriyle bir yıl önce başlatılan küresel hamlenin yıl dönümünde dünyanın dört bir yanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük günleri düzenleniyor. 

ROCINANTE SENDİKASI FESTİVALİNDE PANEL

Rocinante Sendikası'nın yıllık festivali kapsamında Embros Tiyatrosu'nda, faşizmin ve sağcı popülizmin işçi sınıfı ve işçi hareketleri üzerindeki etkisi üzerine bir panel gerçekleştirildi. Panelde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kapitalist modernite üzerine çözümlemeleri ve bir ihtiyaç olarak demokratik konfederalizm çerçevesinde yeni bir enternasyonalizmin inşası üzerine tartışmalar yürütüldü.

“Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Politik Çözüm” kampanyası adına söz alan bir konuşmacı, eylem günleri kapsamında 11 Ekim'de Atina'da yapılacak yürüyüşe ve diğer etkinliklere katılım çağrısında bulundu. 

NEA ARISTERA FESTİVALİNDE STANT

Her yıl düzenlenen Nea Aristera (Yeni Sol) Festivali'nde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük günleri kapsamında bir stant kuruldu. 

5 Ekim günü, Demokratik Kürdistan Kültür Merkezi adına bir konuşmacı, Önder Apo'nun İmralı Adası cezaevinde devam eden tutsaklığı, tecrit ve özgürlüğü için yürütülen kampanyayı anlattı.  11 Ekim'de Atina'da yapılacak merkezi gösteriye ve Küresel Eylem Günleri çerçevesinde düzenlenen diğer etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

SEMİNER

5 Ekim günü Atina’da yer alan Altai Sosyal Merkezinde beş farklı organizasyondan konuşmacıların katıldığı bir seminer verildi. 

"III Dünya Savaşı: Küresel çapta yaşanan krize bir çözüm olarak Demokratik Ulus"’ başlığı altında Kürdistan ve Filistin’de Mücadele konularının tartışıldığı seminerde Kürdistan Demokratik Kültür Merkezi adına da bir konuşma yapıldı. Konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesinin başarıya ulaşması durumunda, bunun Kürdistan başta olmak üzere ezilen ve sömürülen Ortadoğu ve dünya halklarının faşizm karşısında başarısı olacağını belirtti.

Bu seminerde ayrıca 9 Ekim günü Atina Barosu ile ortak düzenlenecek ve  Asrın Hukuk Bürosu avukatının da katılacağı konferansa ve 11 Ekim günü Atina da gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.