Atina'da tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük mutlak tecrit Atina'da protesto edildi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi KCDK-E'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridin protesto edilmesi yönünde yaptığı çağrı üzerine Atina'da yaşayan Kürt halkı ve dostları, Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin devam etmesi, CPT başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun sessizliğini teşhir etmeye dönük yapılan eylemde, halk Akademi meydanından Türk Konsolosluğuna kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi'ne dönük tecridi teşhir eden pankartların yanı sıra PKK, KCK, TJK-E bayrakları taşındı. Yürüyüş boyunca "Katil Erdoğan", "Faşist, Terörist Türkiye", "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana İmralı" sloganları atıldı.
Konsolosluk binasının olduğu yere varan kitle, burada sloganlar ile tecridi protesto etti. Kürdistan Özgürlük Devrimi'nde şehit düşen özgürlük savaşçıları için bir dakikalık saygı duruşu sonrasında Atina Kürt Kültür Merkezi adına Erkan Erenci halkı bilgilendirmek için açıklama yaptı.
Başta Avrupa ülkelerinin ve kurumlarının sessizliğinin kabul edilemez olduğunu belirten Erenci, halkın Önderliğine bağlı olduğunu ve mutlak tecridin bir an evvel son bulmasını istedi. Aksi halde tecrit son bulana kadar her gün eylemsellikleri ile tecridi geliştiren ve destek veren tüm güçleri teşhir edeceklerini belirtti. CPT'nin bir an önce İmralı'da yapmış olduğu ziyarete dönük somut ve net açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
Toplanan kitle "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerîla" ve "Jin, Jîyan, Azadî" sloganları atarak dağıldı.