Atina, Nice ve Mantes la Jolie’de tecrit protestosu

Yunanistan’ın başkenti Atina, Fransa’nın Nice ile Mantes La Jolie kentlerinde tecrit protesto edildi, açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Avrupa’daki eylemler sürüyor.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da “Yunanistan Eylem Birliği” Kuzey Kürdistan, Türkiye platformu ve Tevgera Ciwanên Şoreşger’in çağrısı ile açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek, eylemcilerin sesine ses vermek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Politeknik Üniversitesi’nden başlayan yürüyüşte dev Öcalan posteri, PKK bayrakları taşındı.

PKK, KCK, HPG ve sol, devrimci örgütlerin bayraklarının taşındığı yürüyüşe Yunanlı anarşist gruplar da destek verdi.

Sık sık, “Biji berxwedana zindana”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdu” sloganlarının atıldığı yürüyüş marşlar eşliğinde devam etti.

Açlık grevi direnişlerine ilişkin bildirilerin de dağıtıldığı eylemde okunan bildirilerle de gerekli kurumların bir an önce harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Ardından da kitle miting düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde NÇK adına Metin Bingöl bir konuşma yaptı.

Açlık grevi direnişçilerinin selamlayan Bingöl, “Biz sonuna kadar Önderliğimiz ve yoldaşlarımızın yanında olacağız. Bu direniş kazanacak” dedi.

Yunanistan Eylem Birliği adına yapılan konuşmada ise, Yunanistan Eylem Birliği Kuzey Kürdistan, Türkiye Platformu’nun kuruluşu da ilan edildi.

Yunanistan’da ortak mücadele ederek, faşizme karşı mücadele edileceği belirtilen açıklamada, “Kürt Özgürlük Hareketi’nin 40 yıldır yürüttüğü mücadele haklıdır ve kazanacaktır” denildi.

NICE

Fransa’nın Nice kentinde de Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi.

Nice Garı önünde toplanan Kürdistanlılar, Öcalan üzerindeki tecridin protesto etti. Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı eylemde DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Strasbourg, Hewlêr, Kanada ile cezaevlerindeki açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kendi talepleri olduğu dile getirildi.

Öcalan ve PKK flamalarının taşındığı eylemde sık sık, “Biji berxwedana zindane” sloganları atıldı.

Mesane Meydanı’nda düzenlenen miting ardından eylem sloganlarla sona erdi.

MANTES LA JOLIE

Fransa’nın Mantes La Joile kentinde de Kürdistanlılar tecridi protesto etti ve açlık grevi eylemcileri ile dayanıştı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylem TJK-F önünde düzenlendi.

Gar önünde başlayan yürüyüş kentin işlek sokaklarını dolaşarak, kilise önünde ise bir mitingle devam etti.

Mitingde yapılan konuşmalarda açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin haklı olduğu, aynı zamanda bu taleplerin Kürt halkının talepleri olduğu vurgulandı. Eylem sloganlarla sona erdi.