Avrupa’da gençlerden ‘Şimdi özgürlük zamanı’ eylemleri

Avrupa’daki TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri “Tecride, Faşizme ve İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” sloganları ile eylem düzenlendi.

Avrupa’da Tevgera Ciwanên Şoreşger ile TEKO-JIN aktivistleri gençler düzenledikleri eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

MARSİLYA

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Fransa’nın Marsilya kentinde bir eylem düzenledi. Gençler, eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünü talep etti.

“Tecride, Faşizme ve İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlendi.

Marsilya merkezinde düzenlenen eylemde gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük boy ve birçok dilde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ile “Ji bo tola şehîdan serî hilde” pankartı ve PKK bayrağı açtı.

“Liberté pour Öcalan”, “Assassin Erdogan” ve “Bi hev re serhildan” sloganları atıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem bilgilendirme ve sloganlarla sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi hev re serhildan” şiarıyla bir eylem düzenledi.

Bordeaux St. Jean Tren İstasyonu’nda bir araya gelen gençler Fransızca, “Zamanı geldi: Öcalan’a özgürlük” ve “Kürdistan’daki faşist işgali durdurun” yazılı pankartlarını açıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

BENSHEİM

Almanya’nın Bensheim kentinde gençler, “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında Bensheim tren istasyonuna “Zamanı Geldi: Abdullah Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankart ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterlerini astı.