Avrupa’da Kürdistanlılar Gezen için eylemde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla tutsak olduğu Tekirdağ Cezaevi’nde eylem yaparak şehit düşen Zülküf Gezen için Avrupa’daki Kürtler ayakta.

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri, Tekirdağ’da Cezaevi’nde 1 Mart’tan buyana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması tabiyle eylem yapan Zülküf Gezen için eylemdeydi.

Bel Duimu semtinden kent merkezine yol kapatan gençler tüm Kürdistanlıların alana çıkarak, eylemde olma çağrısında bulundu.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Zülküf Gezen için eylem yapıldı.

Hamburg HBF önünde bir araya gelen kitle, Gezen şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Güven’in posterlerini taşıyan kitle, sık sık, “Yaşasın açlık grevi direnişi”, “Yaşasın cezaevi direnişi”, “Hepimiz Leylayız”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.

LOVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de Zülküf Gezen için bir eylem düzenlendi. Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Biji Serok Apo”, “Zülküf Yoldaş ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda ise Gezen’in anısına bağlılık sözü verildi.

Yaşanan şahadetlerden CPT’nin sorumlu olduğu da dile gelen eylem, sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de gençler, Zülküf Gezen için bir eylem düzenledi. Scholossplatz’a kadar yapılan yürüyüşte sık sık sloganlar atıldı.

CREIL

Fransa’nın Creil kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi. Gezen’in eyleminin de duyulmasıyla bir araya gelen Kürdistanlılar, bir eylem düzenledi.

MLKP’lilerin de katıldığı eylem Creil garı önünde yapıldı.

“Biji Serok Apo”, “Şehit namirin”, “Biji berxwedana zindana” sloganlarının atıldığı eylemde Zülküf Gezen ve özgürlük hareketi ile devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Eylemde yapılan konuşmalarda tecridin kırılmasına yönelik direnişler selamlandı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde gençlerin bir eylem düzenledi. Rennes Tren İstasyonu’nda düzenlenen eylem yaklaşık iki saat sürdü. Oturma eylemiyapan gençler, konuşmalardan sonra France 3 Bölge TV’sine yürüyerek oturma eylemini burada sürürdü.

DRAGUİGNAN

Fransa’nın Draguignan kentindeki Kürdistanlılar ise; St Raphael ve İtalya Otoyol Gişeleri’ni trafiğe kapatarak, Zülküf Gezen için bir eylem düzenledi.

BORDEAUX

Kürdistanlılar, Bordeaux’da da tren garında bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde konuşmalar yapılıp, hem Türk devleti hem de sessizlik protesto edildi.

DRANCY

Paris’in Drancy banliyösünde de Kürdistanlılar, Zülküf Gezen için eylemdeydi. Drancy Belediye’sine doğru yürüyen kitle, belediye önünde bir de miting yaptı.

Kitle, “Öcalan’a özgürlük” yazılı ile Mazlum Doğan’ın posteri ile Strasbourg’da açlık grevi direnişçilerinin posterlerini taşıdı.

EVRY

Paris’in Evry banliyösünde de Gezen için alanlardaydı.

Grigny Tren Garı’nda sloganlar eşliğinde toplanan Kürdistanlılar, “Seri Hilde”, “Free Öcalan” pankartı ve Öcalan ile PKK flamalarını açtı. Sloganlar atarak garda eylem yapan Kürdistanlılar yaptıkları konuşmalarla da Gezen’in eylemini selamladı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Zülküf Gezen için eylem yapıldı.

Wien Westbahnhof'da toplanan Kürdistanlılar, Museumquetier’e yürüyüşe geçmeden önce saygı duruşunda bulundu.

Ardından da bir miting düzenlendi. Mitingde konuşmacı Serhat Dersim Gezen’in şahadetinde CPT ve Avrupa'nın sorumlu olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra Kürdistanlılar, flama, pankart ve posterler ile yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca eylemciler “Katil Erdoğan”, “Katil CPT”, “Katil Avrupa”, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Biji greva birçi bûne”, “Es lebe Öcalan” sloganları attı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Kürdistanlılar, Gezen’in direnişini sahiplenmek için eylemdeydi.

Merkez tren istasyonunda bir araya gelen eylemciler burada Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı mutlak tecridi protesto ederken Leyla Güven ve açlık grevi eylemcilerinin eylemini selamladı.

Sık sık “Bijî berxwedana Leyla û zindanan”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Şehid namırın” sloganlarının atıldığı eylemde fedai eylemle yaşamını yitiren Zülküf Gezen’in eylemi selamlandı.

ZÜRİH

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu öncülüğünde akşam saatlerinde merkez tren istasyonunda bir eylem gerçekleştirildi. “Öcalan için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” pankartı önünde Tekirdağ Cezaevinde gerçekleştirdiği eylem ile şehit düşen Zülküf Gezen şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına CDK İsviçre Eşbaşkanı Cuma Allak yaptığı konuşmada “Kürtler ve dostları açlık grevi direnişçilerinin talepleri kabul edilene kadar gerek İsviçre’de gerekse Avrupa’da kesintisiz eylemlerle alanlarda ve sokaklarda olmaya devam edecekler. Gezen’in bu eylemi bizler için bu sessizliğe ses olmuştur. Bizlere düşen bu direnişi sahiplenmek olmalıdır” dedi.