Avrupa’daki Kürtler saldırıların 4’üncü gününde alanlarda-YENİLENDİ-I

Avrupa kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar, Türk devletinin saldırılarının 4’üncü gününde yeniden alanlardaydı. “Eğer düşman gözünü karartmışsa biz de ulusal bilinçle bu saldırıya karşı misliyle cevap vermek zorundayız” mesajı verildi.

Avrupa’nın birçok merkezinde Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Barbar devletin sadece Kürtlerin kazanımlarını değil, varlığını hedeflediğine işaret edilen protestolarda, “Kürt halkı bu imha saldırılarına karşı her zamankinden daha fazla mücadele etmeli, Rojava Kadın Devrimi’ni korumalı ve her alanda öfkesini ve tepkisini büyütmelidir" denildi.

MARSİLYA

Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarına karşı Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) eylemleri aralıksız sürüyor.
Kurdistanlılar, bugün de saat 18.00’da Marsilya Valiliği ve ABD Konsolosluğu önünde DTM’nin acil eylem çağrısıyla bir araya gelerek miting gerçekleştirdi.
Yaklaşık iki saat süren eylemde bildiriler dağıtıldı. “Bijî Berxwedana QSD”, “Bijî Berxwedana PKK” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.
Marsilya eylem tertip komitesi, bugünlerde herkesin eylemlilikleri sahiplenmesi çağrısını yineledi. Yarın Fransız kurumların öncülüğünde Valilik ve Avrupa Parlamentosu Temsilciliğine dosyalar sunulup görüşmeler gerçekleştirilecek.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde saat 18.00’da Türk devletinin Rojava’ya dönük 4 günden bu yana aralıksız saldırısına karşı Bordeaux tren istasyonunda eylem yapıldı. Tramvay yolunu trafiğe kapatan eylemciler, “Kobane n'est pas seul (Kobanê yalnız değildir), Aba régime fasciste â turkue
Solution politique pour le Kurdistan, “Kobane viv la kobane” ve “Her der berxwedan her der Rojava” sloganları atıldı.

PARİS/DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde bir araya gelen TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) üyesi gençler, faşist TC devletinin Rojava’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem, Drancy Kürt Kültür Derneği önünde başladı. Gençler şehir merkezinde Fransızca ve Kürtçe sloganlar ile faşist TC devletinin saldırılarını protesto ederken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını da istedi.

Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının üzerinde olduğu flamalar ve “Werin Cenga Azadiyê” pankartı taşıyan gençler, sık sık “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)”, “Bijî Serok APO” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları attı.

Drancy Belediyesine kadar yürüyüş yapan gençler, belediye binası önünde yapılan açıklama ve attıkları sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

PARİS/VILLIERS-LE-BEL

Türk devletinin Rojava’ya yönelik artan saldırılarına karşı Villiers-le-Bel’de yaşayan Kürt halkı Villiers-le-Bel istasyonu önünde bir araya gelerek bir protesto eylemi gerçekleştirdi. 

Dört gündür aralıksız alanlarda olan eylemciler,bugün de ellerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile birlikte YPG/YPJ bayraklarını alarak sık sık “Terörist Erdoğan”, PKK halktır halk burada”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganlarını attı. 

“Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı alanlardayız” mesajı veren eylemcilerin eylemi sloganlar ve açıklamalarla devam etti.  

DRAGUIGNAN

Fransa Draguignan’da acil eylem çağrısıyla saat 18.00’da Préfecture önünde Rojava ve Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto amaçlı açıklama gerçekleştirildi.
Kitle, sık sık “Faşist Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî berxwedana YPG” sloganları attı.

LILLE

Türk devletinin Rojava’ya yönelik hava bombardımanını protesto etmek amacıyla Fransa’nın Lille kentinde bir eylem düzenlendi.

Lille’ın Place du Théâtre meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayrakları, YPG/YPJ flamaları ile birlikte büyük bir PKK bayrağı açtı. Saldırılarda hayatını kaybeden sivil ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Sık sık ”Bijî Berxwedana Gerîla” “Terörist Erdoğan” ve “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları attı. 

Yapılan açıklamalarda, “Milletimize karşı gerçekleşen bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz . Eğer düşman gözünü karartmışsa biz de ulusal bilinçle bu saldırıya karşı misliyle cevap vermek zorundayız. Kürt milletinin statüsünü kabul etmeyen Türk barbarlığı ve emperyalist güçlere karşı Kurdistan’ı savunmak halk olarak üzerimize farzdır” denildi. 

Eylem sloganlarla sona erdi. 

HANNOVER


Almanya’nın Hannover kentinde Hauptbahnhof önünde bir araya gelen Kürt ve dostları, Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırıları kınamak için bir kez daha alanlara çıktı.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan mitingde konuşan Hannover Meclisi Eşbaşkanı Ciwan Çewlîk, "Rojava, bugün yaratmış olduğu sistemle dünyada eşitlik temelinde sosyalizmi yeniden yaratmıştır. Bu sisteme sahip çıkmak onur meselesidir. Bu değerler, kahraman halklar adına kan dökmüş yiğitlerin yurdudur. Bu sebeple yaratılan değerleri canımız pahasına savunacağımızı herkes beynine iyice kazısın. Biz teslim olmayacağız. Direnen kadın, direnen işçiler, direnen gençler olacagiz. Durumumuzu merak edenler bir kez daha düşünmelidir" dedi.
Çok sayıda kurum ve kuruluşun katıldığı protestoda hal şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Sık sık "İntikam”, "Bijî Berxwedana Rojava" sloganları ile yürüyen kitle, saat 18.30’da eylemi sonlandırdı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de halk sokaklara çıktı. Eylemde konuşan PYD Freiburg Sözcüsü Mewal Mihemmed “Hangi ırktan olursak olalım Kürt halkına sahip çıkmalıyız. Bu sessizlik, ölümden başka bir şey getirmez. Bugün Ukrayna savaşı için ayağa kalkan insanlar sessizliğini koruyor, neden? Konu Kürtler olunca herkes sessizliğe bürünüyor. Biz Kürt halkı olarak sessiz kalmayacağız, ses olacağız” dedi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde yaşayan Kurdistanlılar da Rojava'ya yönelik devam eden Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için yine alanlardaydı.
Saat 19.00 sularında Place du Colombier’de bir araya gelen Kurdistanlılar, "Bijî Berxwedana Rojava" sloganıyla yürüyüşe başladı. Yürüyüş boyunca çevreye bildiri dağıtıldı ve bildiri okundu.

Yapılan açıklamalarda, “Türk devletinin hukuksuz ve barbar saldırıları, Kürdistan halkı ve dostları tarafından dünya gündemine taşındı. Buna karşılık işgalci faşist Türk devleti ise bu gündemi saptırmakta ve değiştirmekte; saldırılarına gerekçe olarak sürekli komplo üretmektedir. Faşist Türk devletinin bu saldırıları sadece Kürt halkının kazanımları hedeflemiyor, tüm varlığını da hedefliyor. Kürt halkı bu imha saldırılarına karşı her zamankinden daha fazla mücadele etmeli, Rojava Kadın Devrimi’ni korumalı ve her alanda öfkesini ve tepkisini büyütmelidir" denildi.
Yürüyüş, Republique meydanında yapılan açıklama ardından sona erdi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de Kürdistanlılar saldırıların dördüncü gününde yeniden alanlardaydı.

Saat 16.00’da Luisenplatz’ta bir araya gelen Kurdistanlılar, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra açıklamalarla saldırılara karşı olduğu kadar uluslararası sessizliğe karşı da öfkelerini dile getirdi.

Yapılan yürüyüşle de her Çarşamba İran’da katledilen Jîna Emînî için mumlar yakılan yere kadar gitti.

Yürüyüş boyunca “NATO finanse ediyor, Türkiye Kürtleri katlediyor” sloganıyla Türk devletinin savaş suçlarına ortaklık eden NATO devletleri protesto edildi.

KIEL

Almanya'nın Kiel kentinde, işgalci Türk devleti ve İran'ın Kurdistan'a yönelik saldırıları protesto edildi.
Protesto eylemi Kiel Merkez Tren İstasyonu önünde yapıldı. Defend Kurdistan tarafından organize edilen eyleme Kurdistanlılar, Antifa Kiel ve Alman dostları katılım gösterdi.
Almanca ve Kürtçe yapılan açıklamalarla, Türk devletinin Kurdistan'da gerçekleştirdiği işgal ve soykırım saldırılarının ilk adımını İstanbul Taksim'de bizzat gerçekleştirdiği bombalamayı yaparak başlattığı belirtildi

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) ve enternasyonalist gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında, Rojava’ya yönelik kirli saldırıları bir yürüyüş ile protesto ve teşhir etti. Sık sık “Bijî Serok Apo”, Bijî Berxwedana Gerîla”, “Hoch die Internationale Solidarität!” sloganları atıldı.

Soykırım saldırılarına karşı sürekli eylem halinde olacaklarını vurgulayan gençler, eylemlere daha güçlü katılım çağrısı yaptı.

LYON

Fransa’nın Lyon kentine bağlı Grenoble banliyösünde de halk saldırılara karşı alanlara çıkarak, Türk devletini olduğu kadar saldırılara ortaklık eden NATO üyesi devletleri de teşhir etti.

          [album=18045]