Avustralya'da kilisede ‘Dünya Kobanê Günü’ etkinliği

Avustralya'nın Sydney kentinde, "Uniting Church of Australia" kilisesinde Papaz Bill Crews liderliğinde Dünya Kobanê Günü vesilesiyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Papaz Bill Crews, Kürt halkının haklı özgürlük mücadelesine büyük bir saygı duyduğunu ifade etti.

Crews, Kobanê zaferi sonrasında DAİŞ'in yenilgiye uğratılması ve eş başkanlık sistemi ile demokratik özerk Rojava'nın farklı kültürler, inançlar ve halklar için bir arada kardeşçe yaşayabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Avrupa'da insani yardım projeleri için çalıştığı süreçte DAİŞ'ten kaçan birçok Kürt mülteci ile tanıştığını belirten Papaz Bill Crews, Kürt halkına ve direnişine şükranlarını sunduğunu ve dua ettiğini dile getirdi.

Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşma yapan Baran Söğüt, Rojava'nın binlerce Kürt gencinin kanıyla yaratıldığını ve aynı zamanda Süryaniler, Êzidîler ve birçok etnik grubun evi olduğunu belirtti.

Söğüt, Rojava'nın farklı toplumların kendi seslerini duyurabileceği ve söz sahibi olabileceği bir demokratik federalizmin parçası olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda demokratik sistemin temel ayağı olan kadınların siyasi, idari, askeri ve toplumsal alanlarda öncülük yaptığını ekleyen Söğüt, işgalci Türk devleti tarafından bölgeye yönelik saldırılarla ve sivil ölümleriyle insanlığa karşı suçlar işlendiğini ifade etti.

Etkinlik, Hozan Xanemîr'in müzik dinletisiyle sona erdi.