Avusturya'da ‘Özgür toplum’ konferansı

Avusturya'nın başkenti Viyana’da düzenlenen “Özgür toplum” konferansında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması doğrultusunda Kürtlerin örgütlenme modelleri tartışıldı.

Konferans Viyana Demokratik Toplum Merkezi lokalinde düzenlendi. “Özgür toplum, özgür önderlik” başlığı altında organize edilen konferansta Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigması doğrultusunda Kürtlerin Viyana’daki örgütlenme modelleri konuşuldu.

Özellikle halk meclislerinin ilişkileri, kadın, siyaset, kültür, dış ilişkiler, spor ve adalet komisyonu yeniden ele alındı.

Bir günlük konferans,  “Direniş ruhuyla demokratik ulusun boyutları temelinde özgürlüğümüzü büyütelim, başkan Apo’yu özgürleştirelim” şiarı ile yapıldı.

Linz, Graz, Stpöltern ve Viyana Kürt halk meclislerinin bileşenleri başta olmak üzere 44 delege konferansta hazır bulundu.

Gündem başlıklarının okunduğu konferansta ilk olarak KCDK-E’nin örgütlenme tartışmalarına ilişkin hazırladığı rapor okundu.

Raporun okunmasının ardından KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, demokratik toplum paradigmasının Avusturya’da nasıl örgütlenmesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Siyasi gelişmelerin de değerlendirildiği konferansta, Demokratik Konfederalizm’in örgütlenme, kültür, özgür eş yaşam, hak-adalet, diplomasi, ekonomi, öz savunma ve özgür yurttaşlık boyutları tartışılarak bu boyutların nasıl örgütlenmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Delegeler de demokratik toplum paradigması temelinde komünler, meclisler, akademiler, kongreler, kooperatiflerin kurulması gerektiğine vurgu yapan önerilerde bulundu.

Delegeler başta Viyana olmak üzere Stpöltern, Ternitz, Linz, Graz, insburg, Bregenz’de Kürtlerin yerel örgütler oluşturduğu ancak bu örgütlerin halk meclislerinde daha örgütlü bir sisteme kavuşmadığı eleştirisinde bulundu.

Konferansta Kürt halkının bir soykırım kıskacından geçtiği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılarak özgürlüğünün sağlanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Cumartesi günü yapılan konferans alınan bir dizi yeni kararla son buldu.