Barcelona, València, Bilbao ve San Francisco’da Paris Katliamı kınandı-YENİLENDİ

Bask Bölgesi, Katalonya, Valencia Bölgesi ile San Francisco'da düzenlenen protesto gösterilerinde Paris'teki katliamı ve Avrupa kurumları ile devletlerinin Türk rejimine göz yumma politikaları kınandı.

BILBAO

Elkartasuna Kurdistango Emakumeekin ve Women Defend Rojava tarafından Bask başkentinde düzenlenen protesto gösterisine onlarca kişi katıldı.

Paris’in Kürt eylemcilere yönelk saldırıların mekanı haline geldiğini ifade eden eylemciler, Avrupa ülkelerinin jeopolitik nedenlerle Kürt halkını feda etme yaklaşımlarını da kınadı.

VALENCIA

Valencia da 23 Aralık'ta Paris'te yaşanan katliamı protesto eylemine sahne oldu. Legerin Azadi- País Valencià adlı kadın grubu tarafından düzenlenen protesto gösterisinde onlarca kişi bir araya gelerek üç Kürt’ün hedeflendiği katliamı kınadı.

Göstericiler ayrıca 10 yıl önce Paris'te öldürülen üç Kürt militan Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için de saygı duruşunda bulundu.

BARCELONA

Yaklaşık 60 gösterici Fransız Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek Paris'teki cinayetin üç kurbanının resimlerini taşıdı. Eylemde Kongra Star-Kadın Hareketi ve Azadì Jin'in bildirileri okundu, "Şehid Namirin" ve "Jin Jiyan Azadî" gibi sloganlar da atıldı.

Diğer protestolarda olduğu gibi göstericiler Avrupa devletlerinin Türk devletiyle olan suç ortaklığına dikkat çekti.

Eylemciler Fransız Büyükelçiliği'nden Türk Konsolosluğu'na kadar yürüdü.

 

SAN FRANCISCO

Fransa'nın San Francisco Konsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasıyla Paris'teki katliam protesto edildi. California Kurdish Community tarafından yapılan eyleme Fransa'nın San Francisco Konsolosu Olivier Antoine Reynes de katıldı.
Açıklamada Fransa devletinin katliamın üzerine giderek bir daha Kürtlere karşı katliamların tekrarlanmamasını sağlaması gerektiği belirtildi. Konsolos Olivier Antoine Reynes, yapılan açıklamayı ve Kurdistanlıların taleplerini Fransa hükümeti ile paylaşacağının sözünü verdi.
Eylem 'Bijî Serhildan', 'Şehîd namirin' sloganları ile son buldu.