Basel’de nöbet eylemi başlatıldı

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Basel’de nöbet eylemi başlatıldı; Aarau, Luzern ve Zürih kentlerinde ise İmralı tecrit sistemine dair kurum yetkilileriyle görüşmeler yapıldı.

Dünyanın onlarca merkezinde 10 Ekim'de başlatılan “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında İsviçre'de çalışmalar sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kürt, İsviçreli, Katalan, Uruguay, Fransa ve Kenyalı aktivistlerin katılımıyla Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde nöbet eylemi başlatıldı. 

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi tarafından her çarşamba günü düzenlenecek nöbet eylemi boyunca Abdullah Öcalan'ın kitapları tanıtılacak, film gösterimleri yapılacak ve açık halk toplantıları düzenlenecek. 

Nöbet eylemi, bugün yapılan basın açıklamasıyla start aldı.

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi Ali Matur, Basel'de başlatılan eylemi tüm İsviçre'ye yayacaklarını söyledi. Matur, kadınlar ve gençler başta olmak üzere Kurdistanlılara Kürt dostlarının başlattığı özgürlük hamlesini sahiplenerek başarıya ulaştırma çağrısı yaptı.

BİRÇOK KENTTE KURUMLARLA GÖRÜŞME

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) ise Aarau, Luzern ve Zürih kentlerinde basın yayın, siyasi parti ve sivil toplum kurumlarının temsilcileriyle görüşmelerde bulundu ve hamle kapsamında hazırlanan dosyalar yetkilere teslim edildi.