Berlin’de Şehit Rezan Amed Komünü kuruldu

Almanya’nın başkenti Berlin’de Şehit Rezan Amed Komünü ilan edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer üyeleri, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenledikleri bir toplantıyla Şehit Rezan Amed Komünü’nü ilan etti.

Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlik, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra Şehit Rezan Amed Komünü ilan edildi.

Gençler, Şehit Rezan Amed Komünü’nün önceliğinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlamada rolünü oynamak olduğunu söyledi ve Berlin’deki Kürt gençliğini mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Yapılan konuşmalarda, “Önderliğimiz özgürleşene, tüm faşistler ve işgalciler ülkemizden çıkarana, Kürt halkı bir ve özgür olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde Önder Apo’nun düşüncelerinin dağılmasıyla, Kapitalist Modernitenin otoriter ve cani sistemine alternatif olarak Demokratik Konfederalizm Sistemi kurulmuştur. Artık tek alternatif tüm Ortadoğu ve dünya halkları içindir. Başta Kürt kadınları ve gençleri olmak üzere hepimize bir alternatiftir. Önder Apo’nun özgürlüğünün zamanı geldi ve gençlerin onun özgürlüğünü gerçeğe dönüştürmek için yapabilecekleri en büyük şey radikal eylemler ile kendini örgütlemektir” denildi.

Etkinliğin sonunda 5-10 Şubat tarihleri arasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleşecek Uzun Yürüyüş eylemine katılmaya çağırdı.