GÖRÜNTÜLÜ

Berlin'de gençler seminerde buluştu: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Başkent Berlin'de gençlerin katılımıyla düzenlenen seminerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de uluslararası komplonun yıl dönümünün yaklaşmasıyla birlikte “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi çerçevesinde etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Berlin TekoJIN ve TCŞ üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik düzenlenen komplo ve gelinen aşamaları ele alan bir seminer düzenledi.

Seminerde, Siyasetçi Muharrem Aral ve Zekî Pirsus, komplo sürecini değerlendirdi. Konuşmalarda komplonun 1998'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası bir operasyonla başlatılması ve bugün küresel ölçekte devam eden Üçüncü Dünya Savaşı'na kadar geçen sürecin siyasi ve sosyal boyutları ele alındı. Seminerin odak noktası, bu komplonun sadece bir kişi değil, bir halkın özgürlük mücadelesine karşı olduğu vurgusuydu.

Aral ve Pirsus, Abdullah Öcalan’ın yıllarca süren esaretine ve İmralı’daki tecrit koşullarına rağmen, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin giderek güç kazandığını ve uluslararası alanda da yankı bulduğunu belirttiler. Konuşmacılar, bu mücadelenin sadece Kürtler için değil, Ortadoğu’daki tüm halklar için bir özgürlük hareketi olduğunu vurguladılar.

Aral ve Pirsus, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasının yalnızca Kürt halkının taleplerini değil, Ortadoğu'daki barış ve istikrarın sağlanması için de bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kürt sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasının bölgedeki çatışma ve savaşların sona erdirilmesinde kilit rol oynayacağına dikkat çekildi.

Seminerde "Kürt halkının talepleri kritik bir rol oynamaya devam ediyor. 9 Ekim komplosunun yıl dönümünde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle de bu mücadeleye devam edeceğiz" mesajı verildi.

Seminerin sonunda “Bijî Serok Apo" sloganı atıldı.