Berlin’de Kürt halkı alanlara çıktı

Türk devletinin soykırım saldırıları başkent Berlin’de protesto edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin’in çağrısıyla bir araya gelen Kürtler, Hermanplatz meydanında Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için miting düzenledi.

Mitinge saygı duruşu ile başlandı. Ardından bildiri okundu. Bildiride, Türk devletinin savaş suçlarının Almanya federal hükümeti tarafından açıkça kınanmas ve Türk rejimine karşı uygulanan rahat politikaya son verilmesi istendi.
Mitingde Nav Berlin Eş başkanı Hüseyin Yılmaz, Siyasetçi Hüseyin Taşan, PYD adına Heval Dara birer konuşma yaptı.
Hüseyin Yılmaz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın demokratik konfederalizm paradigmasının Rojava'da hayat bulduğunu ve bu paradigma karşısında Türk devleti ile diğer devletlerin işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bir saldırı olduğunu belirtti. Yılmaz, demokratik ulus paradigmasının hayat bulduğu Rojava’ya yönelik soykırım saldırılarını kabul etmediklerini ve her zaman alanlarda olacaklarını vurguladı.
Hüseyin Taşan da, 5 milyon Kürt’ün yaşadığı Kuzey ve Doğu Suriye’de her gün dron saldırılarıyla Kürt halkının ve sivil insanların hedef alındığına işaret etti.

PYD adına konuşan Heval Dara da, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin kazanımlarını hedeflediğine dikkat çekti. Başûr'dan Rojava'ya, Rojhilat'a kadar Kürtlerin olduğu her yerde işbirlikçileri desteğiyle katliamlar gerçekleştirdiğini belirten Heval Dara, Kürt halkının topyekun soykırıma karşı direnişinin meşru olduğunu ve bu direnişi Avrupa'da, Kurdistan'ın dört bir yanında ve Kurdistan dağlarında devam edeceğini vurguladı.

Son olarak Rojava direnişini selamlayan Heval Dara, her yerde direnişi yükseltme çağrısında bulundu.