Berlin'de Rojava Devrimi’nin 11. yılı selamlandı

11. yılına giren Rojava Devrimi’nin düzenlenen bir şenlikle kutlandığı Berlin’de, insanlığın onurunu kurtarmak için 10 binden fazla şehit veren şehit ve gazilere minnettarlık duyguları ifade edildi, YPG ve YPJ savaşçıları selamlandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Rojava Devrimi’nin yıl dönümü düzenlenen bir şenlikle kutlandı. Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) organize ettiği şenlik, Oranienplatz’da gerçekleşti.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra Tertip Komitesi adına Rênas Efrîn açılış konuşmasını yaptı.

PYD adına ise Adnan Osê söz alarak, “19 Temmuz Rojava Devrimi’nin 11. yılını kutlamanın heyecanını yaşarken, Berlin'den Rojava’ya direnen YPJ, YPG’lileri selamlıyoruz” dedi.
Kurdische Gemainde Berlin-Brandenburg adına söz alan Hüseyin Taşan da, devrimin ilan tarihi olan 19 Temmuz’dan bu yana 10 binden fazla şehit verdiklerini hatırlatarak, sözü Kürtlerin soykırım kararının verildiği Lozan Antlaşması’na getirdi ve, “Yüz yıl önce yapılan soykırım anlaşmasına karşı Lozan'da sesimizi yükseltiyoruz” dedi.

Die Linke adına ise Hakan Taş bir konuşma gerçekleştirdi. Taş, şunları belirtti: “Rojava'nın kurtuluşu, insanlığın kurtuluşudur. Rojava Devrimi’nin 11. yılını kutlarken o dönemlerde gün be gün DAİŞ çete zihniyetinin yayılmasını tüm dünya izliyordu. DAİŞ zihniyeti girdiği her yerde kadınları köleleştirerek katliamlar gerçekleştirdi. Bu sebepten dolayı birçok insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu zihniyetin önünde duran Rojava'nın kahramanlarıydı. Hepimizin bildiği gibi kahramanlarımız şiddetli bir savaş ile DAİŞ’i yendi bu kahramanlar. Tüm dünya halklarına bağlılıkları dolayısıyla şehit ve yaralılara minnettarız. Bu yüzden sadece biz değil, aynı zamanda Avrupa halkı ve Avrupa hükümetleri de minnettar olmak zorundadır.”

Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin farklı şehirlerinde DAİŞ teröristlerinin yaşadığına işaret eden Hakan Taş, “Kürtler Erdoğan'a rağmen faşizmi Rojava'ya gömdü” ifadelerini kullandı.

Şenlik müzik ve halayla sona erdi.