GÖRÜNTÜLÜ

Berlin'de ‘Tîrêjên Rojê’ kampanyası: İmralı’daki izolasyonu derhal sona erdirin

Tîrêjên Rojê” kampanyası çerçevesinde Berlin-Potsdamer meydanında ses eylemi ve halka sesleniş gerçekleştirildi. Susanne Rößling, CPT’yi ve tüm sorumlu kurumları İmralı’daki izolasyonu derhal sona erdirmeye çağırdı.

Berlin’de Dest Dan Kadın Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) başlattığı Tîrejen Roje” kampanyası çerçevesinde bugün Potsdamer Platz’da ses eylemi ve halka sesleniş gerçekleştirildi.

Kürt ve enternasyonalist devrimciler soğuk havaya rağmen Potsdamer Platz’da bir araya gelerek eylemi coşkuyla hayata geçirdi.

Konuşmayı gerçekleştiren Susanne Rößling şunları söyledi: “25 yıl önce Abdullah Öcalan uluslararası bir komployla kaçırılarak Türkiye’ye teslim edildi ve İmralı’daki yüksek güvenlikli bir cezaevine hapsedildi. O günden bugüne çoğunlukla ağır tecrit koşullarında tutuldu. Ancak tüm bu süre boyunca fiziki ve psikolojik işkencelere direndi, asla boyun eğmedi. 24 yıldır NATO’nun ve Türk devletinin faşist saldırılarına karşı direnişini sürdürüyor. Kürt halkı da onunla birlikte kararlılıkla direniyor.

Geçen 25 yıl içerisinde kadın özgürlüğü ve demokrasi mücadelesi, Abdullah Öcalan’ın devrimci paradigması temelinde Ortadoğu’nun sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayıldı. Onu tutsak edebilirler ama fikirlerini asla zincire vuramazlar. Öcalan’ın kadın özgürlüğü, yerel demokrasi, toplumsal refah ve ekolojik adalete dayanan paradigması, dünyanın dört bir yanında mücadele eden halklar için ilham kaynağı olmuştur. 'Jin, Jiyan, Azadî' sloganı, kadınların erkek egemenliğine karşı verdikleri savaşımda bir sembol haline geldi.

İmralı’daki tecrit, uluslararası hukuka ve hatta Türkiye’nin kendi yasalarına aykırıdır. 2,5 yıldır Öcalan’dan haber alınamıyor, dış dünya ile bağlantısı tamamen kesilmiş durumda. Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve uluslararası insan hakları örgütleri bu duruma karşı sessiz kalıyor. CPT’yi ve tüm sorumlu kurumları bu izolasyonu derhal sona erdirmeye çağırıyoruz.”

Konuşmanın ardından düdükler ve sloganlarla alanı inleten kitle, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecride karşı sesini yükseltti. Eylem, sık sık “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” sloganlarıyla yankılandı.