'Berlin'e gelecek Erdoğan'ı protesto edelim'

Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi, 27 Ocak'ta Almanya'ya gelecek Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı protestoeylemlerine katılmaya çağırdı.

Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Anadolu, Mezopotamya, Ortadoğu, Ege ve Kafkaslar’da halkları birbirine düşman eden Erdoğan, Almanya’da barış içinde bir arada yaşamayı hazmedemiyor. Önce yaverini gönderip kin ve düşmanlığın zeminini Neuss’ta hazırladı. Şimdi de diktatörün kendisi geliyor. Almanya Cumhurbaşkanı ve başbakanı ile görüşecekmiş" denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Almanya’da yaşayan başta Kürtler olmak üzere, Erdoğan’dan yana olmayan herkesin Türkiye’de olduğu gibi burada da can güvenliği yoktur. Bunlar nerede olursa olsunlar ‘hepsini imha edeceğiz’ diyorlar.
Alman yetkilileri bu tehditleri dinlediler, duydular.
Buna rağmen, Alman yetkililerin Erdoğan’la görüşmelerini kınıyoruz ve Erdoğan’a her alanda yaptıkları yardımların durdurulmasını talep ediyoruz.
AKP-MHP’ye bağlı cami ve derneklerin Almanya'nın huzuru için yasaklanmasını, AKP-MHP’nin Almanya’da seçim propaganda ve çalışmalarına izin verilmemesini talep ediyoruz.
Halk düşmanı, kadın düşmanı, düşünce düşmanı AKP-MHP iktidarına karşı olan herkesi, Erdoğan’ı Berlin’de birlikte protesto etmeye çağırıyoruz.
27.01.2023 Cuma günü çalışıyorsak izin alalım ve ve saat 13.00'da Bundeskanzleramt‘ın önünde el ele, omuz omuza diktatör Erdoğan’ı ve ona destek verenleri lanetleyelim !
Bu faşist diktatörü ne Berlin’de ne de Türkiye’de istemiyoruz. Protestoya katılalım ve herkesi katalım!"