Berlin ve Marsilya’da 19 Temmuz kutlamaları

Rojava Devriminin 11. yıl dönümü, Berlin ve Marsilya’da yapılan etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda "Jin jiyan azadî” felsefesi ile gerçekleşen devrimin tüm insanlık için umut kaynağı olmaya devam ettiği vurgulandı.

Rojava Devriminin yıl dönümü, Almanya'nın başkenti Berlin'de yürüyüş, Fransa’nın Marsilya kentinde stand ve resim sergisi ile kutlandı.

BERLIN

Berlin'in Oranienplatz meydanında bir araya gelen enternasyonalist gençler Rojava Devriminin 11. yılını kutlarken, Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları karşısında uluslararası kamuoyunun sessizliğine tepki gösterdi.

"Rojava umuttur" şiarı ile yürüyen enternasyonallere çok sayıda Kurdistanlı da eşlik etti.

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda, “Kadınların öncülük ettiği Rojava devrimi, Ortadoğu’da rönesans etkisi yarattı. Rojavalı kadınlar özgür kadın, özgür toplum felsefesi temelinde bilince ulaşarak büyük bir kararlılıkla devrime öncülük etti; destan yazarak tüm dünyada yankılandı. Rêber Apo'nun "Jin Jiyan Azadî” felsefesinin yaşamsallaştığı Rojava Devrimi, 11. yılında tüm insanlık için umut kaynağı oldu” denildi.

"Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana Rojava" sloganları atılan yürüyüş, Warschauer caddesinde çekilen halay sonrası sona erdi.

MARSİLYA

19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümü, Arîn Mîrkan Kadın Meclisi ve TCŞ öncülüğünde La Plaine meydanında açılan stant ve fotoğraf sergisi ile kutlandı. Standa YPG/YPJ flamaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, “Rojava, hava sahasına kapatılmalı” yazılı pankart asıldı.
Kutlama, devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. TCŞ ve Arîn Mirkan Kadın Meclisi adına konuşmaların yapıldığı etkinlikte TEV-ÇAND sanatçıları sahne aldı. Halayların çekildiği etkinlik yaklaşık iki saat sürdü.

Kutlamada Lozan Antlaşmasının 100. yıl dönümü dolayısıyla 22 Temmuz günü Lozan’da gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yapıldı. Ayrıca yürüyüş için Marsilya’dan otobüslerin 21 Temmuz günü saat 23.00’da Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde kalkacağı bilgisi verildi.