Bern'de İran Konsolosluğu önünde eylem

İran ve Türk devletlerinin Kürtlere yönelik ağır saldırılarına dikkat çekilen eylemde, “Tüm insanlığı İran, Rojhilat ve Rojava halklarıyla dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

Kürt kadın Jîna Emînî'nin İran polisleri tarafından katledilmesiyle Rojhilat'tan başlayan isyan dalgasının tüm ülkeye yayılmasının ardından İran devletinin Kürt bölgelerini hedef alarak saldırmasına İsviçre'de yaşayan Kürdistanlıların tepkisi sürüyor.

Bern Berjin Zenda Kadın Meclisi ve Şehit Atakan Meclisi'nin çağrısıyla İran Büyükelçiliği önünde bir eylem düzenlendi. Sık sık “Jin, jiyan, azadî' sloganının atıldığı eylemde açıklama yapıldı.

İran devletinin Rojhilat Kurdistanı’nda başlayarak ülkenin her yerinde özgürlük isteyen halka saldırılarının son günlerde yeni bir boyut kazandığı belirtilen açıklamada, “Kürt kentlerinde savaş havası hakim. Devletin askerleri ağır makineli tüfekler ve diğer savaş silahlarıyla insanlara ve evlere ateş ediyor. Rejim birliklerinin halka yönelik saldırılarına rağmen halk sokaklara çıkmaya ve zulme karşı durmaya devam ediyor” denildi.

Gösterilerin en dikkat çekici yönünün “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı olduğuna işaret edilen açıklama şöyle devam etti: “Rojava'da da jin-jiyan-azadî sloganıyla bir devrim yaratıldı. İran Rojhilat'ındaki direnişle ve Rojava direnişlerini birleştirmek ve desteklemek çok önemlidir. Rojava devrimi şu anda Türk faşizminin saldırganlığıyla tehdit altındadır. Artık İran, Doğu Kürdistan, Kuzey ve Doğu Suriye halklarıyla dayanışma göstermek gerekiyor. Tüm ilerici, demokratik ve özgürlükçü güçler için İran, Doğu Kürdistan ve Rojava'daki direnişe destek verme zamanıdır. Tüm insanlığı İran, Rojhilat ve Rojava halklarıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Devrimi birlikte savunalım! "