Zenda ve Mawa Bern’de anıldı

İsviçre’nin Bern kentinde şehitler Berjîn Zenda ve Baran Mawa anıldı.

İsviçre’nin Bern kentinde, 7 Temmuz 2021 tarihinde Heftanîn’de bulunan Kêste köyü yakınlarında faşist Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Berjîn Zenda (Ayşe Demir) ve 7 Temmuz 2018 tarihinde Colemêrg'in Feraşîn bölgesinde şehit düşen Komalên Ciwan’ın öncü kadrolarından Baran Mawa anısına anma programı gerçekleştirildi.

'ŞEHİTLERİMİZ YOLUMUZUN IŞIĞIDIR'

Anma programında KOMAV adına söz alan Mustafa Karahan, “Kürtlerin bugüne kadar 29 başkaldırısı söz konusu. 28’i büyük katliamlarla, büyük baskı ve zorbalıklarla bastırıldı. Son olarak büyük bir iradi bilinç ile ortaya çıkan ve 29. olan PKK direnişi 50 yıldır devam eden, bütün baskı zulüm ve katliamlara rağmen her geçen gün büyüyen bir direniştir. Kürt halkına özelde 50 yıldır yapılan bu katliamlara bütün dünya sessiz. Diyebiliriz ki mücadelemiz onurumuzdur. Şehitlerimiz yolumuzun ışığıdır. 50 yıldır Kurdistan’da devam eden bu direniş onların sayesindedir. Bu mücadelede yenilmek ve düşmek mümkün değildir. Ve bu mücadele zafere kadar sürecektir" dedi.

GENÇLERE VE KADINLARA ÇAĞRI

TCŞ VE TEKOJİN adına söz alan Zîlan Sentur, “Biz şehitlerin yolunda yürüyoruz. Ve her birimiz onların yolunda yürüyeceğiz. Şehitlerimizi yaşamamız gerekiyor. Bu yol şerefli onurlu bir yoldur. Bu yürüyüş uzun ve kudretli bir yürüyüştür. Kürt gençleri, Kürt kadınları bu devrim mücadelesine katılmalı. Şehitlerimize, Önderliğimize ve hareketimize sahip çıkmalı. Kurdistan dağlarını tek kurtuluş yolu olarak görmeli. Ve buna göre hareket etmeli" diye konuştu.

Bern Kürt Kültür Derneği adına söz alan Burhan Karakoç, "Mücadeleyi şehitlerin ışığında zafere kadar götüreceğiz. Bu katliamların başlangıcı olarak nitelendirebileceğimiz Lozan Antlaşması'nın 100. Yılı olması vesilesi ile bütün Kürt halkını 22 Temmuz'da büyük yürüyüşe çağırıyorum" dedi.

Etkinlikte iki şehit için hazırlanan sinevizyon izlendi, şehit Zenda'nın mücadeleye katılırken ailesine yazmış olduğu mektup okundu. Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın şehitler ve mücadele konulu konuşmaları dinlendi.