Bern ve Luzern'de Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş

Bern ve Luzern gençliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürüyüş düzenledi.

İsviçre’nin başkenti olan Bern kentinde TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için eylem yapıldı.

 Kurdistanlı gençler, İmralı tecridi için artık tahammüllerinin kalmadığını belirterek, "Öfkemiz de mücadelemiz de büyüyor" vurgusunda bulundu.

'AĞIR TECRİDE KARŞI HAREKETE GEÇİLMELİ'

TekoJIN ve TCŞ adına yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Bizler yurtsever Apocu gençlik olarak; Önder APO'ya karşı geliştirilen ve Kürt halkının soykırımını hedefleyen Uluslararası Komplo'yu ve İmralı İşkence ve Tecrit Sistemi'ni kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyor, Önder APO'ya dönük uygulanan bu kirli konsepte karşı mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz. Bu bağlamda uluslararası toplumu, halkımızı ve dostlarımızı Önder APO'nun üzerindeki ağır tecride karşı harekete geçmeye çağırıyoruz!
Bizler yurtsever Apocu gençlik olarak; her koşulda Önder APO'ya bağlılığımızı yineliyor ve Önder APO'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi büyütmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Bu temelde uluslararası topluma, kurumlara, kamuoyuna ve tüm halkımıza bu adaletsizliğe dur demeleri çağrısında bulunuyor, Önder APO'nun üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması noktasında gerekli duyarlılığı bekliyor, bu temelde mücadele etmeye davet ediyoruz. Önder APO milyonların iradesini temsil etmektedir. Önder APO'ya dönük hiçbir olumsuz yaklaşımı, yönelimi, hukuksuzluğu ve adaletsizliği kabul etmediğimizi belirtiyoruz!"

Bern Şehit Atakan Mahir Meclisi adına söz alan Orhan Hazar, “Önderliğimiz üzerinde yürütülen bu tecrit bir an önce son bulmalı. Bizim artık buna tahammülümüz kalmadı. Önderliğimiz özgür olana kadar mücadele edeceğiz ve mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.  

Bern Bahnhofplatz’da konuşmalarla başlayan eylem şehir içine doğru yürüyüş ve “Bijî Serok APO”, “Ciwan Fedaiye Rêber APO ne” sloganlarıyla son buldu.

LUZERN
İsviçre’nin Luzern kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için başlatılan seferberlik çağrısıyla harekete geçti.

Basın açıklaması yapan Luzern gençliği, "Nerede olursak olalım Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için her yerde hareketlilik içinde olacağız. Bugün yaşanılan tüm krizler, siyasi olsun askeri olsun, tek çözümünün bugün İmralı’da olduğunu biliyoruz. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü özgür gelecek için bir umuttur. Bunun için başta İsviçre olmak üzere Avrupa’nın her bir köşesine yayılmış olan Kürt gençliğine çağrımız; Önderliğimize sahip çıkalım ve özgürlüğümüzü sağlayalım" denildi.

Yaklaşık 1 saat süren miting “Bijî Serok APO”, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.