Bethnahrin Ulusal Konseyi: Paris Katliamı’nı kınıyoruz

Bethnahrin Ulusal Konseyi Başkanlık Kurulu, Fransa hükümetinden Paris Katliamı’nın bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasını ve faillerinin cezalandırılmasını istedi.

Bethnahrin Ulusal Konseyi Başkanlık Kurulu, Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne karşı düzenlenen saldırıları kınadı.

Açıklamada; “23 Aralık 2022 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne karşı faşist bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırı sonucu üç insan katledilmiş ve üç kişide yaralanmıştır. Bu ırkçı ve hain saldırıyla, kendi seslerini duyurmaya, kültürel zenginliklerini tanıtmaya çalışan halklara bir gözdağı verilmeye çalışıldığı gibi, demokrasiye karşıda ağır bir suç işlenmiştir. Avrupa’nın merkezinde bu tür katliamların gerçekleştirilmesi, bazı güçlerin planlı faaliyetleri olduğunu işaret etmektedir. Çünkü yabancı düşmanlığı zihniyeti ve Ortadoğu’daki otoriter rejimlerin saldırıları, bu tür katliamlara zemin oluşturmaktadır. Bu nedenle Avrupa Birliği ülkelerinin demokratik değerlerini ve insan yaşam hakkını güvence altına almak için, gereken tedbirleri almaları büyük önem taşımaktadır. Fransa hükümetinden isteğimiz bu katliamı bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve faillerinin cezalandırılmasıdır. Bethnahrin Ulusal Konseyi olarak, Paris Katliamı’nın katil ve katillerini lanetliyor, ayrıca hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.