Biel’de eylem: Önder Apo için sokakları dolduralım

Kürt gençlik hareketleri öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine ilişkin endişeler dile getirilirken, „Önder Apo’nun özgürlüğü için her an mücadele“ çağrısı yapıldı.

İsviçre’nin Biel kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger)  ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

KCDK-E'nin çağrısı üzerine Bern ve Fribourg’dan gelen Kurdistanlılar ile dostlarının katılımı ile Biel Bahnhofplatz’da gerçekleştirilen yürüyüş, Zentralplatz’da sonlandırıldı.

Gençlik örgütleri adına yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Halkımız ve demokrasi güçlerinin Önder Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda çok hassas olduğu bilinmektedir. Uzun bir süredir hiçbir şekilde haber alınamayan Önder Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda net bir bilgi alıncaya kadar mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. En son 25 Mart 2021 günü kardeşi Mehmet Öcalan ile telefonda görüşme yapan Rêber APO’nun durumu hakkında tam bir bilinmezlik hakimdir. Avukatlar İmralı’ya gidebilmek için onlarca defa başvurmasına rağmen faşist Türk devleti İmralı’da görüşmeye izin vermemektedir. Soykırımcı Türk devletinin bu tutumu Kürt halkı ve dostlarının endişelerini arttırmakta, sağlığı ve güvenliği konusunda acil olarak haber almak istemektedir. 
Biz gençler olarak Önder Apo için sokakları doldurmalıyız. Kürt halkı bu noktada hassas davranmalı ve mücadeleyi büyütmeli ve halkımıza gerillaya özeleştiri verip bir an önce mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor.“ 

BÜYÜK LOZAN YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI
Kürt halkının özgürlüğünün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünde geçtiğini belirten Siyasetçi Nejdet Atalay ise, devamla; „Hiçbir Kürt başkaldırısı bu kadar Kurdistani olmamıştı. Mücadelemizi daha da büyütüp yönümüzü Kurdistan’a ve Önder Apo’ya çevirmemiz lazım. Bu da ancak mücadele ile mümkündür. Her halkın bir Önderi vardı ama Kürt halkının yoktu ve Önder Apo artık bütün Kürt halkının önderidir. Ezilen bütün halkların önderidir. Bir an önce özgürleşmelidir. Özgürleştirmek için her an mücadele etmeliyiz. Bu doğrultuda Lozan’ın 100. yılında bunu çok iyi anlamamız gerekiyor“ dedş ve 22 Temmuz‘da gerçekleştirilecek büyük Lozan yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Eylem, “Bijî Serok Apo“, “Bê Serok jiyan nabe“ (Önderliksiz yaşam olmaz)  sloganları ile son buldu.