Bir çok kent 'Öcalan'a özgürlük' afişleri ve yürüyüşler

Fransa'nın bir çok kentinde Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle afişleme eylemleri gerçekleştirdi. İsveç'in Karlstad kentinde konvoy eylemi, Almanya'nın Köln kentinde de bir yürüyüş yapıldı.

FRANSA'DA AFİŞLEME

Fransa'nın Marsilya kentinde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle pankartlar asıldı ve afişleme çalışması yürütüldü.

Pazar akşamı saat 18.00 sıralarında Marsilya'nın bir çok işlek yeri ve metro girişlerine Kürt Halk Önderi'nin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar ve afişler asıldı.

Benzer bir eylem Fransa'nın diğer bir çok kentinde de gerçekleşti. Otoyollar, evlerin balkonları, direkler, duvarlar ve köprülere pankartlar asıldı. Bu eylemlerde Rojava devrimi de selamlandı. Pankart ve afişleme eylemleri özellikle Paris, Evry, Mantes-la-Jolie ve Rennes kentlerinde yoğunlaştı.

KARLSTAD'TA KONVOYLU EYLEM

İsveç'in Karlstad kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle iki günlük konvoy eylemi gerçekleşti. Bu çerçevede kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bildiriler dağıtılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı önlükler giyen eylemciler dikkat çekti. Bu eylem Karlstad Halk Meclisi'nin bir açıklaması ile son buldu.

KÖLN'DE YÜRÜYÜŞ

Almanya'nın Köln kentinde ise Kürt gençleri, enternasyonalistlerle birlikte bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Dünya Kobanê Günü dolayısıyla 20 dolayında genç kent merkezinde toplanarak, "Köln'den Kobanê'ye" yazılı bir pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu flama ile yürüdü.

Kobanê Direnişi'ni selamlayan gençler, elleri meşaleli olarak gerçekleştirdikleri yürüyüş boyunca "Bijî Berxwedana Kobanê", "Bijî Serok APO", "Siamo Tutti Antifascisti", "Jin Jiyan Azadî" ve "Yaşasın Uluslararası Dayanışma" sloganlarını attı.