BM önünde Abdullah Öcalan'a özgürlük mücadelesini yükseltme çağrısı

Cenevre'deki BM ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenen eylemde “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm” hamlesini yükseltme ve 25 Kasım etkinliklerine katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Kurdistanlıların 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önündeki oturma eylemi sürüyor.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında bu hafta düzenlenen eylemde Kurdistan Özgürlük Şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşundan sonra “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi adına Mustafa Altunbaş, bir konuşma yaptı.

Kürt halkının dostlarının 10 Ekim 2023’te küresel çapta başlattığı “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm” hamlesini hatırlatan Altunbaş, “Önderliğimizin üzerinde 33 aydır sürdüren tecrit ve işkence sistemi, temel insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde derinleşerek sürdürülmektedir. Uluslararası hukuk gereği insan haklarını korumakla yükümlü BM, CPT gibi kurumlar, bu tecrit işkencesine karşı suskunlarını sürdürmektedirler. Biz Kürt halkı olarak Önder Apo şahsında  Kürt halkının iradesinin teslim alınmasına yönelik sürdürülen tecrit işkence politikalarına karşı mücadeleyi yükseltmeliyiz” şeklinde konuştu.

Altunbaş'ın ardından da Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Tuba Yılmaz, Mirabel kardeşler şahsında devlet ve erkek şiddetiyle katledilen kadınları andı ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) çağrı metnini okudu. Tuba Yılmaz 25 Kasım'da düzenlenecek eylem ve etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Konuşmalar ardından kitle “Jin jiyan azadi' sloganı atarak oturma eylemine geçti.