BM önündeki eylemde 100. yıl dolayısıyla Lozan'a çağrı

Kürt Halk Önderi’ne özgürlük talebiyle yaklaşık iki yıldır istikrarlı bir şekilde süren eylemde, Lozan Antlaşmasının 100'üncü yılı dolayısıyla 21 Kasım günü Lozan’da gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı.

İsviçre’de yaşayan Kürdistanlıların, Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin bulunduğu Cenevre kenti Place des Nations meydanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba sürdürülen oturma eyleminde, idam edilişlerinin 85'inci yılında Seyid Rıza ve arkadaşları anıldı.

Saygı duruşu ardından Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) adına Veysel Dalgıç, Kürtçe basın metnini okudu.

Eylemde Cenevre CDK Eşbaşkanları Mülkiye Aşırbayev ile Erdal Atasoy ise birer konuşma yaptı.

Mülkiye Aşırbayev, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit ile başlayan ve bugün Kürt halkına yönelik insanlık dışı yöntemlerle sürdürülen soykırım saldırına değindi ve uluslararası güçlerin ve kurumların sessizliğini kınadı.

Erdal Atasoy da, Kürt halkına yönelik 100 yıllık inkar ve soykırım politikalarının kaynağı olan Lozan Antlaşmasının 100'üncü yılı dolayısıyla, dört parçadan Kürdistanlıların katılımıyla ulusal birlik çağrısıyla startını verecekleri eylemler kapsamında 21 Kasım Pazartesi günü Lozan kentinde gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılım çağrı yaptı.

Atasoy, 19 Kasım'da ise Luzern’de düzenlenecek PKK'nin 44'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılım çağrısında bulundu.

Eylem, konuşmalar ardından gerilla mücadelesinin sahiplenildiği sloganlarla devam etti.