Bonn ve Halle’de diriliş coşkusu

Bonn ve Halle’de bir araya gelen yüzlerce kişi, diriliş bayramını kutladı.

Dirilişin yıl dönümü Almanya’nın Bonn ve Halle West kentlerinde düzenlenen etkinlerle kutlandı.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde yüzlerce Kurdistanlı’nın katılımıyla gerçekleştirilen kutlamada sanatçılar Dîno, Nûarîn ve Şerîf Omerî’nin seslendirdiği şarkıların yanı sıra tiyatro gösterimi yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik, sanatçıların sahne almasıyla devam etti.
Kutlamada Die Linke adına Ralph Schlager ve KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt birer konuşma yaptı. Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillası’na yönelik kimyasal silah kullanımı, Rojava’ya saldırılar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin protesto edildiği konuşmalarda, varlık yokluk olarak ifade edilen bu süreçte tüm Kurdistan halkı ve dostlarının ayakta olması gerektiği vurgulandı.

Büyük ilgi ve coşkunun hakim olduğu kutlamada Koma Hêvî şano grubu da gösteri yaptı, gençler ise aralıksız slogan attı.

Saat 13.00’da başlayan kutlama 19.00 da sloganlarla sona erdi.

HALLE (WEST)

Almanya’nın Halle (West) kentinde yapılan etkinliğe de Bielefeld, Herford, Gütersloh, Detmold’dan gelen çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Kutlama saygı duruşu ile başladı; sanatçılar Hozan Xemdar, Harîman Qasim, Zerife Zêrîn ve Hozan Axîn’in seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekildi.

Kutlamada Bielefeld DTKM Eşbaşkanı Ayşe Çelik ve siyasetçi Ferhat Ceger birer konusma yaptı. Mamoste Loqman da şiir okuyarak kutlamaya renk kattı.

Kutlama, sinevizyon gösterimi ardından zılgıt ve sloganlarla sona erdi.