Bordeaux’da ‘Önder Apo için özgürlük’ yürüyüşü

Bordeaux’ta yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, “Önder Apo için özgürlük” diyerek yürüdü.

Kurdistanlılar ve dostları, Fransa’nın Bordeaux kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle alanlara çıktı.

Place de la Bourse meydanında bir araya gelen yüzlerce Kürt ve Kürt halkının dostları, 24 yıllık tecride dair Fransızca bildiri okuyup dağıttı.

Bordeaux Demokratik Kürt Toplum Meclisi ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) adına açıklamalar yapıldı. TCŞ’li temsilci konuşmasında, Kürt gençliğinin “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesine militan düzeyinde öncülük edeceğini vurguladı.

Siyasetçi Cuma Tak da Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecridi faşist AKP-MHP iktidarının bizzat yönettiğini ifade ederek, “Özel savaş tekniklerini kullanan faşist TC’ye boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” vurgusunda bulundu.

Kentin sokaklarında “Bijî Serok Apo”, “Liberté Öcalan”, “Solution politique pour les Kurdistan”, “Jin jiyan azadî (la femme la vie la liberté) ve “Terorist Erdoğan” sloganları atarak yaklaşık 2 saat yürüyen kitle, eylemi Victoire meydanında sonlandırdı.