GÖRÜNTÜLÜ

Bremen’de 15 Ağustos kutlandı

15 Ağustos Atılımı Almanya’nın Bremen kentinde kutlandı. Kutlamada gerillanın direnişi selamlandı, tecrit kınandı.

15 AĞUSTOS KUTLAMASI

15 Ağustos Atılımı 40. yıldönümünde Bremen Weser nehri kenarında çoşkuyla kutlandı. Bremen Demokratik Kürt Toplum Meclisi ve Sêvê Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen kutlama festival havasında gerçekleşti. Sanatçılar Hozan Aydın, Ziyadin Doğan, Özgür Cömert, Şurzen Beritan’ın sahne aldığı kutlamada Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş katılanlara yönelik konuşma yaptı. 

Kurdistan şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan 15 Ağustos kutlamasında moderatör “şehitler devrim mücadelemizin öncüsüdürler. Diriliş bayramımız başta Kürt halkının özgürlük mücadelesinin mimarı Reber Apo’ya kutlu olsun. Reber Apo’ya buradan binlerce selam yolluyoruz. Diriliş bayramı şehit annelerine, babalarına, çocuklarına kutlu olsun. Diriliş bayramı Medya Savunma Alanlarında direnen gerillaya kutlu olsun. Diriliş bayramı Bakur, Başur, Rojava, Rojhilat ve tüm Kurdistan’a kutlu olsun” dedi. 

Daha sonra 15 Ağustos Atılımının anlam ve önemini anlatan Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş konuşma yaptı. Siyasetçi Aktaş konuşmasında “Ortadoğu sahasında ilk konferansı düzenlediğimizde Heval Egîd’in duruşunu anlatmak istiyorum. Heval Egîd elbette yoğunlaşması ve katılımıyla ilk konferansa her anlamda dikkatleri çekiyordu. Ancak konferans sonrası düzenlenen moral etkinliğinde Heval Egîd halayın en başındaydı. Dikkat ederseniz bizlerde eylem öncesi tüm planlama yapıldıktan sonra belli bir moralle eyleme gidilir. Heval Egîd de bunun öncülerindendir. Bir diğeri de gerillaya baktığımızda gerilla eyleme gitmeden mutlaka halay çeker. Halayın bizdeki anlamı budur” dedi.

Bremen 15 Ağustos Atılım kutlaması yapılan sanatçıların stranları ile kitlenin halaylar çekmesi ile sürdü. Kutlamaya katılanlar sürekli “Bijî Serok Apo”, “Şehit Namirin”, “Jin, Jiyan Azadî” sloganları attı.