Bremen’de Maxmur’la dayanışma mitingi

Bremen Demokratik Halk Meclisi’nin çağrısı ile Şehîd Rûstem Cûdî Kampı’na yönelik saldırı ve kuşatmaları protesto etmek ve Maxmur halkı ile dayanışmak amacıyla bir miting düzenlendi.

Almanya’nın Bremen kentinde Bahnhof Platz’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Türk devletinin baskılarıyla Irak devletinin Şehîd Rûstem Cûdî Kampı’nın etrafını tel örgülerle çevrelemek istemesini yaptıkları bir mitingle protesto etti.

Kitle, Irak hükümetini kınayarak, ordusunu derhal geri çekmesi çağrısında bulundu. Yapılan basın açıklamasında,  “1990’lı yıllarda Türk devletinin köy boşaltma politikaları sunucu Bakurê Kurdistan’dan 10 bini aşkın Kurdistanlı kendi ülkesinde mülteci konumunda bırakılıp Başûrê Kurdistan’ın değişik bölgelerine savruldu, KDP’nin saldırıları üzerine Kurdistanlılar Maxmur’a yerleştirildi” hatırlatması yapıldı.

Irak hükümetinin kendi iç hukuku ve uluslararası hukuka saygı duyup gereklerini yerine getirmesi çağrısı yapılan açıklamada, “Maxmur kampında, aralarında kadın, çocuk, yaşlı on binlerce insan yaşıyor. Bu insanlar uluslararası hukuku hiçe sayan Türk devletinin baskılarından kaçıp buraya sığınmış insanlardır. Ayrıca bu kamp Birleşmiş Milletler’in (BM) kontrolü altındadır. Ayrıca buradan BM’yi görevini yapmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından Almanca hazırlanan bildiriler dağıtıldı. Eylem, dayanışma sloganlarının atılmasıyla sona erdi.