Brest’te İran halklarıyla dayanışma eylemi

İran ve Rojhilatê Kurdistan’da aylardır süren halk direnişiyle dayanışmak amacıyla Fransa’nın Brest kentinde eylem gerçekleştirildi.

İran ve Rojhilatê Kurdistan’da 16 Eylül’den itibaren halk hareketiyle dayanışma amacıyla Fransa'nın Brest kentinde eylem gerçekleştirildi.

Aralarında birçok sol örgüt ve sivil toplum örgütünün yanı sıra Brest kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve İranlıların katılımıyla gerçekleştirilen eylem Rue de Siam meydanında akşam saatlerinde düzenlendi.
İran devleti tarafından katledilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan dayanışma eyleminde, eylemcilerin beraberinde getirdiği “empati ağacı" dikildi. Ağacın üzerine KJK Yönetim Konseyi Üyesi Leyla Agirî’nin yanısıra Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te Türk devleti tarafından katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez ve İran devletinin katlettiği insanların resimleri asılarak, mumlar yakıldı.

İran ve Rojhilat’ta halk isyanlarının ve devletin baskılarına dair güncel durumun aktarıldığı konuşmalarda, uluslararası kamuoyuna seslerini yükseltme çağrısı yapıldı.

Eylemciler, "Jin Jiyan Azadî" sloganlarıyla ayakta olan İran ve Rojhilatlı kadın ve erkeklere destek olmak için daha fazla alanlarda olacakları mesajını verdi.

Eylem, direniş marşları ve sloganlarla sona erdi.