Britanya TUC Genel Başkanı Wrack: Kürtlerin mücadelesini takdir ediyorum

Tolpuddle Şehitler Festivali’nin kapanış konuşmasını yapan TUC Genel Başkanı Matt Wrack, “Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı ve adalet için verdikleri mücadeleyi takdir ediyorum” dedi.

Tolpuddle Şehitler Festivali, binlerce işçi, emekçi, göçmen, ekolojisi ve hareket üyelerinin katıldığı görkemli bir yürüyüş ile sona erdi. Festivalin son gününe yüzlerce Kurdistanlı katılarak, şarkıları, halayları, folklorik gösterileri ve sloganları ile damga vurdu.

Festivale Londra, Exeter ve Liverpool’dan katılan Kürtler, üzerinde “Freedom for Öcalan” yazılı tişörtler giyerken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ‘özgürlük’ hamlesinin pankart ve dövizlerini taşındı. 

Davul zurnalar eşliğinde Kürtçe şarkılar söylenirken, Britanyalı emekçiler Kürtlere alkışları ile destek verdi. 

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kampanyasını destekleyen sendikacılar, sol yakalarına ‘Öcalan’a özgürlük’ stickerları taktı. 

Yürüyüş sırasında emekçiler, özgürlük ve eşitlik sloganları haykırırken, müzik gruplarının gösterileri renkli görüntüler oluşturdu. 

Yürüyüş Tolpuddle Şehitler Meydanı’nda sona ererken sendika başkanları son konuşmalarını yaptı. 

Festivalin kapanış konuşmasını Britanya’da 48 sendikanın üye olduğu ve 5,5 milyon işçiyi temsil eden İşçi Sendikaları Kongresi (TUC) Genel Başkanı Matt Wrack, Kürt halkının Tolpuddle festivaline coşkulu katılımını selamlayarak, “Bugünkü etkinliğe çok büyük bir Kürt kitlesi katıldı. Onlara hoş geldiniz diyor, Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı ve adalet için verdikleri mücadeleyi takdir ediyorum” dedi. Wrack’ın Kürtleri  selamlaması alanda alkış ve sloganlarla karşılandı. 

Wrack, konuşmasının devamında iktidara gelen İşçi Partisi’nin işçilere, emekçilere ve göçmenlere verdiği sözleri bir an önce yerine getirmesini istedi. İşçi Partisi’nin iktidara gelmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Wrack, “Biz hükümeti ve milletvekillerini beklemeyeceğiz. İşçi ve emekçilerin haklarının verilmesi için mücadeleyi sürdüreceğiz ve bunun gerçekleşmesi için mücadeleyi büyüteceğiz” dedi. 

Wrack’ın konuşmasının ardından sanatçı ve gruplar sahne aldı. Kürtler davul zurna ile meydanda halaya durdu.