Brüksel’de ‘Önder Apo'ya özgürlük’ yürüyüşü

Kürt gençleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başkent Brüksel’de alanlara çıktı.

 “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorumuna Çözüm” hamlesi kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’de kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi.

Avrupa Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte Felemenkçe “Önder Apo’ya Özgürlük” yazılı pankartlar taşındı.

Sık sık “Gençlik Apo’nun fedaisidir” , “Bijî Serok Apo” sloganları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün dile getirildiği eylemde, hazırlanan  ortak metin okundu.

Açıklamada, “Nasıl ki bundan 25 yıl önce 'güneşimizi karartamazsınız' eylemcilerinin verdiği karar, inanç ve hedefe odaklanmış bir ruh yakaladıysa biz de TCŞ ve TekoJIN olarak tarihten gelen bu ruh ve inanç ile Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamada, değişimin ve yeniliğin öncüsü olan gençlik ruhuyla Kürt sorununun çözümü için mücadele edeceğiz. Tarihi yeniden şekillendireceğiz. Nasıl ki Önder Apo 'genç başladık, genç bitireceğiz' dediyse, biz de bu şiarla bu hamleyi yükseltip amacına ulaşıncaya kadar mücadele edip kendimizi örgütleyeceğiz” ifadeleri yer aldı.