CİK üyeleri: Kürt gerillalarımızın yanında safa durma zamanı

Fransa’da bulunan camilerde vaaz veren CİK üyesi imamlar, Cuma hutbelerinde kimyasal saldırıları kınadı, gerillanın yanında saf tutmaya çağırdı.

Türk devletinin Kürt Özgürlük Gerillalarına karşı kimyasal saldırıları, bugün Fransa’da bulunan yaklaşık 15 camide verilen vaazlarla protesto edildi.

Hutbelerde vaaz veren Civaka İslamiya Kurdistanê (CİK) imamları kısaca şunları belirtti: “Yıllardır biz Müslüman Kürt halkı, faşist barbar Türk devletinin elleri ile vahşice katledilmekteyiz. Bu süreçte de dört parça Kürdistan’da Kürt evlatları kimyasal silahlarla katledilmek isteniyor. 

Hz. Muhammed’in “Ne zulmedin ne de zulme karşı sessiz kalın” sözlerini hatırlatan imamlar, kim olursa olsun zulmedenlerin karşısında sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. 

Vaazlarda devamla şunlar belirtildi: “Kimyasal silahlarla saldırmak barbarcadır. Bunu hiçbir din, hiçbir inanç kabul etmez. Bu zulme karşı çıkmamız gerek. Hz. İsa’nın dediği gibi, “Eğer zulmü durduramıyorsanız bari etrafınızdakilere duyurun ki insanlar duysun”. Biz Civaka İslamiya Kurdistanê olarak bu barbarca saldırıları kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Allah sizin ellerinizle bu katliamcı ırkçı fitnecileri cezalandırmak istiyor. Allah, tarih, insanlık ve dürüst Müslümanlar, bu vahşetin ortadan kaldırılması için bizden amel beklemektedirler. 

Sevgili dürüst Müslümanlar; şimdi mazlum kahraman Kürt gerillalarımızın yanında safa durma zamanı, faşist barbar Türk devletine karşı durma zamanı, vahşete karşı Kürt’ün yanında omuz omuza mücadele etme zamanı.

Bizler Civaka İslamiya Kurdistan olarak milletimizin bütün fertlerini, bu vahşi barbarlara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Camilerde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde Hollanda’da yapılacak olan eyleme de çağrı yapıldı.