GÖRÜNTÜLÜ

CDK-BS’yi ziyaret eden İsviçreli partilere brifing

Basel kanton parlamentosu seçimleri kapsamında CDK-BS’i ziyaret eden İsviçreli parti adayları ve yetkililerine İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi ile Kürt sorunu hakkında brifing verilerek, Kürt halkının hassasiyetlerini dikkate almaları istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, işkence ve soykırım sistemi Kürt halkının birinci gündemi olmaya devam ederken İsviçre’nin Basel Kantonu’nda 20 Ekim’de Kanton Parlamento Seçimleri yapılacak. Partiler çalışmalarına hız verirken Basel’de seçimlerin kaderini etkileyen en önemli topluluklardan biri Kürdistanlılar. Zira Basel Kanton Parlamento seçimlerinde Kürdistanlıların oyları önemli oranda belirleyici oluyor. Seçime sayılı günler kalırken BastA, Grüne (Yeşiller Partisi), Liberal Grüne Partei (Liberal Yeşil Parti-LGP), Sosyalist Parti (SP) ve İsviçre Halk Partisi (SVP) yetkilileri ve adayları, Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ni (CDK-BS) ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Kürt sorunu hakkında ziyaretçilere brifing verildi.

İlk olarak İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) aktivisti Özen Aytaç, Kürt sorunu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dair bir sunum gerçekleştirdi.

Aytaç, sunumunda Kürt halkının özgürlüğünü talep ettiği için baskı ve şiddetle karşılaştığını ve toprakları terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Kürt halkının özgürlük mücadelesi hakkında bilgi verdikten sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu paradigma hakkında geniş bir sunum yapan Aytaç, “Önderimiz demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmanın sahibidir. Savaşlara karşı en doğru çözümü Önderliğimiz geliştirdi. Bugün İsrail ile Filistin ve Lübnan sahasında gerçekleşen çatışmayı yıllar önce öngören Önder Apo olmuştur. Türk devleti Önderliğimiz üzerinde bir izolasyon uyguluyor. Bizim birinci hassasiyetimiz, Önderliğimizdir. Bunun için bütün partilerden isteğimiz, bu tecride karşı bizimle birlikte olmalarıdır” dedi.

Aytaç’ın sunumundan sonra parti temsilcileri hem Kürt sorunu hakkındaki düşüncelerini hem de seçildikleri takdirde Basel Kanton Parlamentosunda nelere öncelik vereceklerini anlattılar.