CDK-F: Saldırı Türkiye’nin tehditleri ardından gerçekleşti

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Paris’te Kürtlere yönelik “terörist saldırıyı” kınayarak, saat 18.30’da bir basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Gün ortasında Paris’teki Kürt Kültür Merkezi ve iki Kürt işyerine yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan CDK-F, “Silahlı bir kişi tarafından 16 Rue d’Enghien adresindeki merkezimize karşı terörist bir saldırı gerçekleşti” dedi.

Açıklamada, “Şimdilik üç Kürt aktivist hayatını kaybetti ve üçünün durumu ağır olmak üzere birçok yaralı var” denildi.

Açıklamada “CDK-F, DAİŞ müttefiki Türkiye'den gelen çok sayıda tehdidin ardından gelen bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyor” diye belirtildi.

“Terörist saldırının aynı zamanda Paris’te 9 Ocak 2013’te üç Kürt kadın aktivistin katledilmesinin 10’uncu yıldönümüne denk geldiğini” belirten CDK-F, bu katliamın Fransa’nın devlet sırrını kaldırmayı reddetmesi nedeniyle halen cezasız kaldığına dikkat çekti.

CDK-F, saldırının hedefi olan Kürt Kültür Merkezi’nde bugün saat 18.30’da bir basın açıklaması yapacaklarını belirterek, herkesi “bu alçak saldırıyı kınamak için” merkez önüne çağırdı.

Açıklamada “Ayrıca sizleri, bu terör saldırısını protesto etmek ve katledilen Kürt aktivistleri anmak için bu gece merkezimizde yapılacak gece nöbetine katılmaya davet ediyoruz” denildi.