CDK-F ve TJK-F: Tecrit topyekûn direniş ile kırılır

CDK-F ve TJK-F, Uluslararası Komployu ve işgal saldırılarını kınayarak, "İmralı tecridi topyekûn direniş ile kırılır" mesajını verdi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F),  Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "25 yıldır mutlak tecritte tutulan Rêber Apo şahsında Kürt halkının iradesini teslim almak isteyen faşist TC , İmralı sistemi ile Kürt halkı ve Ortadoğu'da yaşayan tüm halkların geleceğini karanlığa boğmak istemektedir" denildi.

'ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KADAR...'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Son 31 aydır hiçbir haber alınamayan Rêber Apo’suz çözümsüzlüğü dayatan devletler arası komplonun mimarları İmralı sistemi ile bundan sonrası için emellerini açıkça göstermektedir. 9 Ekim komplosunun yıl dönümünde irademize sahip çıkıp Rêber Apo şahsında bize dayatılmak istenen bu tecrit ve imha sistemini reddettiğimizi ifade ediyoruz.

Önderliğimizden haber alana kadar, İmralı sisteminin tamamen kaldırıldığı güne kadar, Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kadar mücadeleyi yükselteceğiz. Bu vesileyle komplonun yıl dönümünde protesto amaçlı halkımızın ve dostlarımızın katılacağı kitlesel bir eylem yapılacaktır.


Başta CPT olmak üzere tüm kurumları mevcut hak ihlallerinin sonlandırılması için kendi koydukları kurallara uymaya davet ediyoruz. Devletler arası komplonun devamı niteliğindeki İmralı sisteminin sonlandırılması, Kürt sorununda çözümün tek adresi olan Rêber Apo'ya dayatılan bu tecridin kırılması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.

 YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Bu tecridin ancak topyekûn direniş ile kırılacağını tecrübe etmiş Kürtler, Önderligi ve iradesi etrafinda direnecektir. Bu çerçevede, saat 14:00’da Gare du Nord önünde başlayacak bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Kitlemizi en üst düzeyde hassasiyetle; Önderliğine, iradesine olan bağlılığıyla bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz."

EYLEM YERLERİ

 

Rennes

Colombie meydanı saat 14.00 07.10.2023

Marsilya

Canabierre meydanı saat 13.00 07.10.2023

Bordeux

Place de la Bourse saat 13.00  08.10.2023

Paris

Gare du Nord saat 14.00 07.10.2023