FCDK-KAWA: KDP ihanete tavır alınmalı!

FCDK-KAWA, "KDP'li yetkili Ali Avni şahsında ihanet çirkin ve çirkef yüzünü bir kez daha göstermiştir. Halkımızı bu ihanetçi politikalar karşısında duyarlı ve tavır sahibi olmaya çağırıyoruz" dedi.

FCDK-KAWA tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Lozan Antlaşması'nın 100. yılını aştığımız bu süreçte Kürt ve Kurdistan halkı büyük bir soykırım tehdidini aşmaya çalışmakta ve bunun için en değerli evlatlarını bedel olarak ödemektedir. Dört parça Kurdistan'da gelişen özgürlük savaşımına paralel tarihte olduğu gibi günümüzde de ihanet çizgisi varlığını devam ettirmekte ve düşmanlarımızın soykırım siyasetine alet olmaktan geri kalmamaktadır. Böylesi tarihi bir dönemde halk ve direniş güçleri amansız bir mücadele yürütürken aynı döneme denk KDP'li yetkili Ali Awni şahsında ihanet çirkin ve çirkef yüzünü bir kez daha göstermiştir" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu hain değerlendirme ve çabaları esefle kınıyor, KDP'yi halkımızın en değerli evlatlarına ve mücadelesine saygılı olmaya, ulusal birlik ve ulusal bütünlük içerisinde siyaset yürütmeye davet ediyoruz. Nasıl ki tarihimizde ihanetçiler hak ettikleri yeri almış ve lanetlenmişler ise direnenler de ölümsüzleşerek tarihin altın sayfalarında yerlerini almışlardır. KDP ihanet çizgisini mutlaka aşmalı ve sömürgeci güçlerle geliştirdiği kirli ilişki ve ittifakları terk etmelidir. Bu temelde Ali Avni şahsında ortaya çıkan ihanetçi duruşu lanetliyor, dört parça Kurdistan halkını ulusal direniş çizgisinde ortak mücadeleye davet ediyoruz. Almanya'da yaşayan halkımızı ve tüm üyelerimizi de bu ihanetçi politikalar karşısında duyarlı ve tavır sahibi olmaya çağırıyoruz."