CDK-S ve YJK-S’den Basel yürüyüşüne çağrı

İsviçre’de Kürt organizasyonları CDK-S ve YJK-S, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 17 Aralık Cumartesi günü Basel De Wette Park’ta gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle Avrupa Kürt gençlik örgütleri öncülüğünde 17 Aralık Cumartesi günü İsviçre'nin Basel kentinde merkezi bir yürüyüş düzenleniyor.

Eylem, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ile Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Basel’de bulunan De Wette Park alanında, saat 14.00’da başlıyor.

“Rêber Apo'ya uygulanan tecridi kabul etmiyoruz. Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü için Rêber Apo'nun gençliği olarak eyleme çıkıyor, sokağa akıyoruz” şiarıyla düzenlenecek yürüyüşe ilişkin İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) tarafından katılım çağrısında bulunuldu.

Çağrıda şu ifadelere yer verildi: 

“Önderliğimizin muazzam direnişine tanıklık ettiğimiz bugünlerde dört parça Kürdistan’da ve Avrupa’da yaşayan Kürtler her gün alanlarda direniş sürecinde yerini almaktadır.

Tarihte benzeri görülmemiş soykırım saldırılarına karşı soluksuz bir direniş gerçekleştiren Önderliğimiz ve Kürdistan Özgürlük Gerillası, soluksuz mücadelemizin ellinci yılında özgürlükten ve direnişten başka seçeneğin olmadığını tüm dünyaya göstermiştir.

Tüm dünyadaki ezilen halklar, emekçiler, kadınlar, gençler geleceklerini “Jin, Jiyan, Azadî” felsefesiyle yeni yaşamın dinamiklerini ilmek ilmek örmektedirler. Geleceğin inşasında yerlerini alan tüm toplumsal kesimler yaşamın her alanında da direnişi yükseltmekte ve özgürlüğe giden yolun yapı taşlarını da direniş ruhuyla döşemektedirler.

Tarihi direniş günlerinde yerini alan herkes, her gün alanlarda İmralı işkence sistemini kabul etmediklerini dile getirmektedirler. Bu nedenle; devrimin ve direnişin öncü gücü olan Gençlik Hareketimizin öncülüğünde yapılacak olan “İmralı tecridini kırma” ve "Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü haykırma" eyleminde tüm yurtseverlerimizi ve dostlarımızı saf tutmaya çağırıyoruz.”