Cenevre’de 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' ikinci yılını dolduruyor

Cenevre'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan oturma eylemi ikinci yılını tamamlamak üzere.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için sürdürülen oturma eylemi yakında üçüncü yılına girecek.

25 Ocak 2021 tarihinden bu yana her çarşamba açtıkları özgürlük çadırı etrafında 'Dem dema azadiyê ye' hamlesini sahiplenerek oturma eylemi yapan Kurdistanlılar, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasını isterken, işgalci Türk devleti ve ortaklarının soykırım saldırılarının teşhirini sürdürüyor.

Türk devletinin gerçekleştirdiği 19 Aralık cezaevleri, 24 Aralık Maraş, 28 Aralık Roboskî katliamlarında yaşamlarını yitirenler şahsında Kurdistan özgürlük şehitleri anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Sırtlarını BM'ye dönerek, Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecrit ile Türk devletinin Kurdistan'da sürdürdüğü soykırım temelindeki insanlık ve savaş suçu kapsamındaki işgal saldırıları karşısında BM'nin suskunluğunu protesto eden kitle adına Cenevre Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Erdal Atasoy bir konuşma yaptı.

Atasoy, şöyle konuştu:

"Bundan 2 yıl önce Önderliğimiz üzerindeki tecridin sonlandırılarak Önderliğimizin özgürlüğünü sağlanması talebiyle BM önünde oturma eylemi başlattık. Bugün tecridin boyutları en üst seviyeye ulaşarak halkımıza yönelen soykırım saldırılarına dönüşmüştür.

Kürt halkı 21 aydır Önderliğinin güvenliği, sağlığı ve yaşamına dair bilgi alamamaktadır. CPT'nin son İmralı ziyareti sonrası Önderliğimizle görüşmenin gerçekleştirilmediği ortaya çıktı. Yaşanan tüm bu gelişmeler Önderliğimizin güvenliği ve yaşamına ilişkin kuşkularımızı artırırken öte yandan tecrit politikalarını derinleştiren katliamcı Türk devlet rejimi Kurdistan'da yürüttüğü soykırım saldırılarına devam etmektedir.

Türk devletinin savaş ve insanlık suçu saldırılarla Saddam rejiminin Kürt halkına yönelik uyguladığı Enfal katliamının farklı bir versiyonunun devreye konulduğunu belirten Atasoy, "Daha dün adalet arayışında olan analarımıza Türk devleti vahşice saldırabilmiştir. Kürt kadınlarına, Kürt analarına yapılan bu saldırı soykırımı hedefleyen tecrit politikalarının devamıdır. Kürt halkı olarak bulunduğumuz her alanda tecrit politikalarıyla sürdürülen savaş ve savaş suçu saldırılara karşı direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından oturma eylemine geçen kitle, burada 'Dem dema azadiyê ye' hamlesini sahiplenen sloganlar attı.