Cenevre’de kirli politikaları boşa çıkarma sözü

Kampı kuşatma girişimine karşı Maxmur halkının direnişi, Cenevre'de yapılan yürüyüşle selamlanırken, “Maxmur halkının direnişini ve gerilla mücadelesini sahiplenerek tecrit politikalarını boşa çıkaracağız” vurgusu yapıldı.

Irak Ordusu'nun 20 Mayıs'tan beri Birleşmiş Milletler (BM) denetimdeki Mahmur Kampı’na (Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı) yönelik kuşatma girişimine karşı Maxmur halkının direnişi, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen yürüyüşle selamlandı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla Mont-Blanc meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar, Maxmur Kampı'nın etrafının tel örgülerle çevrilerek kuşatılmasını kınadı.

Direnişi sahiplenen sloganlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçen kitle,

Beaulieu Parkı’nda miting yaptı Halk adına Ramazan Baytar Fransızca basın metnini  okudu. Maxmur Kampı’nın 15 günden beri kuşatma girişiminin kabul edilemez olduğunu söyleyen Baytar, halkın yanında olacaklarını ifade etti.

Baytarın ardından Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) adına Ömer Rizvanoğlu söz aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen mutlak tecridin devamı olarak bu kuşatma girişiminin devreye sokulduğunu dile getiren Rizvanoğlu, “Bugün Önderliğimiz üzerinde derinleştirilmiş bir tecrit ve bu tecrit etrafında geliştirilmiş kirli bir politika devreye konulmuştur. Kurdistan Özgürlük Gerillasına ve Maxmur'a yönelik kuşatma girişiminin temelinde Önderliğimizin üzerinde sürdürülen tecrit politikaları yatmaktadır. Biz Kürt gençleri olarak Maxmur halkının direnişini ve gerilla mücadelesini sahiplenerek tecrit politikalarını boşa çıkaracağız" diye konuştu.