Cenevre eylemcileri: Abdullah Öcalan özgür olmalı

Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler Ofisi önünde Kurdistanlıların oturma eylemi devam ediyor. Eylemde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istendi.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için İsviçre'nin Cenevre kentindeki BM Ofisi önünde oturma eylemi düzenleniyor.

Eylem, Minbic’i kurtarma hamlesi kapsamında DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta şehit düşen  Feysel Ebû Leyla şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Nations Meydanı'nda açılan çadır etrafında düzenlenen oturma eylemi boyunca Abdullah Öcalan'ın Kadın Devrimi, Savaş ve Barış, Demokratik Konfederalizm ve Demokratik Ulus gibi pek çok kitabı çevredekilere dağıtılıyor.

'HALKIN TALEBİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ'

Basın açıklamasında Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, 30 aya yakın süredir Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekti, "Abdullah Öcalan özgür olmalı" dedi.

Gerek Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi önündeki nöbet eylemi gerekse BM önünde sürdürülen oturma eyleminin tek talebinin Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması olduğunu dile getiren Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "27 ayı aşan bir süredir Önderliğinden haber alamayan bir halkın talepleri görmezden gelinemez. BM, AK, insan hakları örgütleri ve CPT başta olmak üzere Kürt halkının taleplerini görmezden gelen bu kurumlar sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Kürt halkı olarak Önderliğimizden haber alınıncaya ve Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar bu kurumlara sorumluluklarını hatırlatarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz."

Çelebi'nin konuşması sonrası halk sloganlarla oturma eylemine geçti.