Cenevre eylemcileri: Düsseldorf'ta gerillanın nefesi olacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle yaklaşık 2 yıldır her Çarşamba günü Cenevre’de bulunan BM binası önünde eylem yapan Kürdistanlılar, Kürdistan Özgürlük Gerillasının nefesi olmak için 12 Kasım’da Düsseldorf’ta buluşmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Kürdistanlıların İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önündeki oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba sürdürülen oturma eylemini bu hafta Avrupa Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri sahiplendi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillalara yönelik kimyasal silah saldırılarının teşhir edildiği eylemde, 12 Kasım Cumartesi günü Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan Avrupa merkezli yürüyüşü için “Gerillanın sesi, gerillanın nefesi olmak için seferberlik ruhuyla Düsseldorf'ta olacağız' denildi.

Eylemde, kimyasal silahlarla katledilen 17 gerilla şahsında Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Eylem açıklama ve konuşmalarla devam etti.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi (CDK) adına konuşan Merwan Ada, “Kürt halkı için gün, gerillasına sahip çıkma günüdür. Gerilla Kürt halkının sesi, nefesidir. Bugün bizi nefesssiz bırakmak isteyen katliamcı güçler, insanlık ve savaş suçlarında sınır tanımayarak kimyasal silahlarla katliamlar yapmaktadır. Başta BM ve Avrupa devletleri olmak üzere  yetkili kurumlar asli sorumluluklarını yerine getirinceye kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

CDK Cenevre adına ise Ramazan Baytar, Fransızca hazırlanan basın metnini okudu.

Son olarak söz alan CDK Cenevre Eşbaşkanı Erdal Atasoy da, 12 Kasım'da Düsseldorf'ta düzenlenecek olan eyleme Kürdistanlılar olarak seferberlik ruhuyla katılacaklarını yineledi.

İki yıla yakın bir süreden beri BM önünde Kürt Halk Önderliğinin özgürlüğünün sağlanması talebiyle oturma eylemi düzenlediklerine işaret eden Atasoy, “Bu kapsamda işgalci Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir ederken insanlık ve savaş suçlarına karşı gerilla mücadelesini sahiplenmeyi sürdürüyoruz. Başta Cenevre'de yaşayan halkımız olmak üzere İsviçre'deki Kürdistanlılar olarak 12 Kasım'da Düsseldorf eylemine seferberlik ruhuyla katılarak gerilla mücadelesinin sesi, nefesi olacağız.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kimyasal silah kullanımına karşı gerilla mücadelesinin sahiplenildiği sloganlarla devam edilen eylemle eş zamanlı olarak Kürt ve enternasyonalist gençlerin kimyasal saldırılar karşısında uluslararası kamuoyunun sessizliğini protesto etmek için Cenevre’deki Dünya Sağlık Örgütü (WHO) binasında düzenledikleri eylem ardından yürüyüş yaparak BM önüne geldi.