Cenevre eylemcileri Taş ve Akar'ı andı

Cenevre eylemcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı bedenlerini ateşe veren Veysi (Bubo) Taş ile Mehmet Akar'ı andı.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için Kurdistanlılar 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba oturma eylemi düzenleniyor. Cenevre kentinde bulunan BM Ofisi'nin bulunduğu place Nations'da açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi düzenleyen Kurdistanlılar, burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük paradigmasını aktardığı kitaplarını ve neden özgür bırakılması gerektiğine ilişkin bildirileri çevredekilere dağıtırken bilgilendirmede bulunuyor.

Eylem tecride karşı bedenlerini ateşe veren Veysi (Bubo) Taş ile Mehmet Akar şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenler için saygı duruşuyla başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK, TJK-E, TCŞ bayraklarının taşındığı, Türk devletinin savaş ve insanlık suçu saldırılarının teşhir edildiği pankartların taşındığı eylemde, Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, Taş ve Akar'ı anarak kısa bir konuşma yaptı.

 'ŞEHİTLERİN ANILARINA BAĞLI KALACAĞIZ'

Uluslararası komplonun yıl dönümüne yaklaştıklarını hatırlatan Atasoy, "Bugün uluslararası komplonun mimarları olan BM ve batılı devletler Önderliğimize yönelen tecrit işkencesine ve halkımıza yönelen savaş ve insanlık suçlarına karşı sessizliğini sürdürmektedirler. Bugün özgürlük gerillalarının vermiş olduğu direniş karşısında güç kaybeden işgalci güçler ve tecridin mimarları şunu çok iyi bilmelidirler ki 2023 yılı Kürt halkı ve Önderliğimiz için özgürlük yılı olacaktır. Biz Kürt halkı olarak bunun bilincinde hareket ederek şehitlerimizin anılarına bağlılığın sözünü buradan bir kez daha veriyoruz" diye konuştu.

Atasoy'un ardından İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Dış İlişkiler Temsilcisi Ramazan Baytar tarafından Fransızca basın metni okundu. Yapılan konuşmanın ardından 'Dem dema azadiyê ye' hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla Kurdistanlılar oturma eylemine devam etti.