GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre eylemcileri: Tecride alıştıramayacaksınız

Cenevre'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için devam eden eylemde, “CPT ve Avrupa Konseyi, sessizlikleriyle Kürt soykırımına hizmet etmekten vazgeçip milyonlarca Kürt’ün sesine kulak vermelidir" denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Kurdistanlıların İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde sürdürdüğü oturma eyleminde bu hafta 14 Temmuz şehitleri anılırken Türk devletinin KDP'nin ortaklığıyla yürüttüğü işgal ve imha savaşı protesto edildi.

Bu haftaki eylemi Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri üstlendi.

Eylem, 14 Temmuz 1982'de ölüm orucu eylemi gerçekleştirerek faşizmi yenen Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi komitesi adına Tuba Yılmaz söz aldı. 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerini anan Tuba Yılmaz, Türk devletinin Kurdistan'a yönelik işgal saldırılarına ve KDP'nin  işbirliğine değinerek, KDP'ye ihanetçi çizgiden vazgeçmesi çağrısında bulundu.

TCŞ ve TekoJIN adına söz alan Yekbûn Güneş ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 26 yıllık tecrit sistemi üzerine konuşarak, “"Önder Apo avukatları ve ailesiyle herhangi bir görüşme yapamamaktadır. Son dört yıldır da dış dünyayla olan tüm bağlantıları kesilmiş, sağlığı ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilgi alınamamaktadır. Avukat ve ailesinin görüşme başvurularına herhangi bir yanıt verilmediği gibi cezası olduğu yönünde gerekçeler sunulmaktadır" hatırlatmasında bulundu.

İmralı'da iletişimsizliğin en uç noktada tutulduğunu söyleyen Yekbûn Güneş, "Bizlerden Önder Apo üzerindeki tecridi kabullenmemiz isteniyor. Asla bunu kabul etmeyeceğiz. CPT gerekçe ve mazeret göstermeden İmralı'yı ziyaret ederek Önder Apo ile ilgili bilgileri derhal sağlamalıdır. CPT ve Avrupa Konseyi, sessizlikleriyle  Kürt soykırımına hizmet etmekten vazgeçip milyonlarca Kürt’ün sesine kulak vermelidir."

Konuşmalar sonrası 26 yıldır süren İmralı işkence sistemine karşı KCDK-E’nin Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün savunulmasına ilişkin çağrı metni okundu.